Alla inlägg under juli 2012

Av Hanna - 23 juli 2012 12:55


...på flaska fick jag levererad idag. Har varit på jakt men inte fått tag på den här i stan. Som tur var fanns den på apoteket i Strömsund så mamma hade med sig en flaska till mig idag när de kom på visit. Luktar underbart och funkar bra. Verkar som man får ta till lite sånt för att få sig lite sommarfeeling i år.....




Av Hanna - 14 juli 2012 20:16


Äntligen är ramen och reglarna samt "grunden" för altanen helt klar ! Nu går vi igång och lägger trall ! Jippi ! Var in och skulle köpa trallvirke idag, men det var SÅ UTPLOCKAT - bara slagna och spruckna bräder kvar. Fick tag på lite virke iaf, ca 1/4 av det vi behöver....så vi har iaf kunnat börja nu ikväll. Känns helt ok !


Veckan på vift var bra, nu är det skönt att vara hemma igen. Det hade vuxit galet mkt i vår odlingslåda och gräset ser väldigt vildvuxet ut.....Regn är bra ibland. Tyvärr har det regnat med jämna mellanrum sen vi kom hem så jag har inte hunnit dra igång Jonseredar'n.....det är fortfarande gräsdjungel hos oss med andra ord....men det är mjukt och grönt. Alltid nåt.


Ska försöka lägga in lite bilder igen inom kort. Har ju hänt lite allt möjligt som kan vara kul att visa av.


Hoppas att ni alla har det bra, här är allt bra - förutom att vi tog ut glädjen lite för tidigt ang. Mini E's dygnsrytm. Den är nu som vanligt....sena nätter, och sen lång sammanhängande sömn.... Men jag ska inte klaga egentligen - det finns ju de som aldrig får sova / vila / ha egentid mer än 30 min åt gången pga barn som inte sover som man önskar. Han sover iaf och han sover bra när han väl knoppar in. Bra så.


Må gott ! // H









Av Hanna - 8 juli 2012 15:35


Är det på väg att vända !?


Dygnet alltså....   Den lille har nu 3 kvällar i rad somnat vid 21-tiden och sedan (förutom lite knorr vid 23-rycket) sovit till ca 06.30 !!! Hostan har spökat lite varje natt oxå så man varit tvungen att ta upp honom & låta honom hosta klart i upprätt läge, men sen har man bara kunnat lägga ner honom igen och så somnar vi om efter det. Ingen mat har behövts för att han ska komma till ro igen... Så skönt !


Dessutom har vi provat majspuré och det var en hit ! Han smaskade glatt och ÄNTLIGEN gapar han när skeden kommer !! Gröt var inte hans grej helt enkelt, det går ju ner men inte alls på samma sätt. Provade att ge honom lite äppelpuré vilket han inte diggade riktigt heller, men om man blandade lite äpple i gröten så gick det mkt bättre. Så två smaker som var för sig inte är några favoriter verkar alltså funka tillsammans ! Framsteg för Mini E på matfronten kan man säga.


Är på semestersväng norrut nu, hos mamma i skrivande stund och sen vidare mot pappa och hans stuga imorgon. Sitter och googlar lite semesterinspiration, vi ska ju försöka ta oss i väg på en repa till innan mannen börjar jobba igen. Björnparken är väl det som ligger bäst till, men det är ju rätt fullbokat på boendefronten den veckan så vi får se....har inte velat boka nåt eftersom vi inte vetat exakt när vi ska åka....kanske straffar det sig nu !?   


Ramen till altanen är ihopskruvad. När vi kommer hem igen smackar vi det reglarna. YOHO !


Ha det gott !!! //

Av Hanna - 5 juli 2012 23:15

Testar bloggplatsens app. Tjohej !

Av Hanna - 5 juli 2012 21:29


Ja efter såna här varma fina dagar är man varm i kroppen långt in på kvällen. Härligt !! Dagen har spenderats ute, grejat lite med underarbetet till altanen och härjat med barnen.... Fick oväntat (men välkommet) besök och hjälp av farmor & farfar idag. Jag hade kanske tänkt ta med mig barnen och rymma iväg en sväng.....men dels var vi sega imorse och sen när de kom för att hjälpa oss blev jag liksom kvar hemma.... Har fixat med käk & hantlangat bäst jag kunnat - man vill ju liksom vara med oxå !


I odlingslådan växer det utav bara tusan nu, det är stor skillnad bara sen jag knäppte korten i förra inlägget. Tyvär har en av vinbärsbuskarna blivit lite tussig av blåsvädret....men jag hoppas att den del som inte vikit sig för vinden kommer klara sig. Men den andra busken ser ut att må jättebra iaf. KUL !! Gödslade den nysådda delen av gräsmattan (framsidan) i fredags och nu växer det jättebra, mest ogräset såklart men även det riktiga gräset ser ut att ha fått lite fart. JIPPI !!


Garaget har nu fått knutbrädor och annat lull-lull utvändigt, ser bra ut. Plastade innertaket häromkvällen och ska smacka upp glespanel inom kort. Fast just nu vilar vi lite från garagejobb....och försöker få fart på altanbygget som sagt.... Stenar & grus är ute och invägning av stenarna (med vattenpass osv) pågår för fullt. Tyvärr hade vi lite för få stenar, så det blir en sväng på Byggmax i morgon igen....ska även köpa virke till ram & bärlinor då. Hoppas på lite schvung där ute nu så vi får gå på med trallen snart....vill ju hinna spendera lite tid där ute medan det fortfarande är sommar - så det inte dröjer ända till hösten innan det är klart.


Annars bara bra, barnen är goa & snälla med oss och sommarlunken är härlig !! Båda knattarna har börjat sova liiite längre på mornarna och så även vi.... LYX ! Lilla E har varit hos farmor och farfar tidigare i veckan, de hade haft det supermysigt - varit på loppis och fyndat gamla Volvobilar och även en ljusstake till mig i form av ett hjärta med massa glitter på. Direkt när han såg den sa han att han ville ge den till mig - kärlek !!


Dessutom blev Mini E ju ett halvår gammal igår, älskade unge !! Tiden går sjukt fort. Galet.


Nu ska jag ta och hjälpa mannen räkna på vad som ska handlas i morgon - virke & sten för hela slanten !


Hoppas att alla bloggisar där ute har det bra i sommarvädret !! // H

Presentation

Senaste inläggen

Länkar

Bloggar jag läser....

Tidigare år

Besöksstatistik

Kategorier

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards