Alla inlägg den 10 januari 2013

Av Hanna - 10 januari 2013 16:30


Min lille 1-åring har varit på BVC-koll idag. Det gick väl rätt bra, han charmade dem totalt iaf med sina "oooj dåå" och annat prat som han har för sig. På två månader har han endast gått upp 30 gram, medan han däremot vuxit 2cm på längden och 0.5cm i huvudomfång.


   Mini E väger vid 1 års ålder 9010 gram  & är 75 cm lång.  

Kurvan för längden såg bra ut, men viktkurvan hade dippat rejält nu.


Sen så är det ju det här med rörligheten, han vänder ju inte på sig, ställer sig inte på alla 4, vill inte gå eller stå. Bara sitta. Och hoppa framåt på händerna - det är ju ett bra sätt att förflytta sig på. Det går fort och lätt och han är ju nöjd med det. I överkroppen är han i framkant utvecklingsmässigt sett, styrka samt både fin-och grovmotorik är helt suveränt. Men benen vill han liksom inte använda.....

Efter lite klämmande och bändande av hans fötter säger läkaren att hon remitterar oss vidare. Nånting med stramhet & muskeltonus i vader & fötter. Höfterna däremot känns bra enligt henne. Så nu får vi vänta in kallelse till Barnmottagningen på sjukhuset och så får de kolla närmare. Kanske kommer han behöva sjukgymnastik och nåt stretchprogram för att få fram lusten till att stå & gå. Det känns lite gruvsamt, men jag tror ändå att det kommer gå bra. Huvudsaken är ju att han mår bra och är frisk, vilket han verkligen verkar vara. :) De vill kolla vikten igen om en månad, hoppas att han börjar lägga på sig lite nu framöver då. Mera mat till vår lille kille ! Aptiten är det inget fel på iaf så det ska nog gå bra.


Det blev även vaccinering och efter lite gråt och tandagnisslan verkar han inte så påverkad. Kanske kommer till kvällen, blir säkert en febersväng och lite gnäll. Det har varit så de andra gångerna om jag inte minns helt fel....nån gång sov han ju som en stock oxå.... Tiden får visa !


Annars. Näst sista lediga dagen för mig. Sedan bara helgen kvar. Killen med skotern som vill ha vår bil skulle ringa ikväll, kanske stämmer vi träff med honom i helgen och kollar vad han har att komma med. Hans mellanskillnadsbud lät mkt bra över telefon iaf, men som sagt så ska ju grejorna testköras och kollas på innan vi vet vad han slutligen bjuder. Kanske motsvarar inte skotern förväntningarna heller och då blir ju mellanslanten x-tra viktig. Återigen - tiden får visa. Spännande och roligt är det iaf.


Nu ska jag ta en kopp kaffe med min karl och sen ska vi väl börja inleda kvällsstöket. Go'afton ! // H

Presentation

Senaste inläggen

Länkar

Bloggar jag läser....

Tidigare år

Besöksstatistik

Kategorier

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14
15 16
17
18
19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards