Alla inlägg under augusti 2011

Av Hanna - 25 augusti 2011 07:10


Idag firar mannen och jag 5 år tillsammans och 4½ år som förlovade. Det känns som det dubbla eftersom vi hunnit med så mkt på den här tiden.....men det känns bra !!


Vi har funderat och haft oss om hur vi ska fira, ännu är inget bokat men vi har iallafall skaffat barnvakt till kvällen. Så kanske blir det en middag och bio ? Eller nåt sånt. Kanske inte det mest "romantiska" och påhittiga, men för oss som har några järn i elden är det ju lyxigt att bara få pausa vardagen och mysa lite.


Idag får man dessutom lön ! Mkt bra, mkt bra. Vi håller på och stoppar undan pengar för att kunna byta bil (så fort verkstadsnissarna blir klar med Forden....de har micklat på länge nu....grrrrr...) Ska försöka byta upp oss några prisklasser/årsmodeller så vi inte behöver byta på några år sen....men vi får se...kanske blir det en äldre bil i bra skick också - det måste inte vara en NY... Bara den är fin, säker och ekonomiskt försvarbar att köpa. Blocket går varmt hemma på kvällarna kan jag säga....   


Vi premiärklippte gräset igår oxå, jäklar vad det är grönt nu ! Fläckvis har det knappt tagit sig så vi har sått lite extra där, men på det stora hela så är det grönt och fint. Sen är takpannorna uppe på garagetaket oxå, de ligger i små prydliga travar - färdiga att läggas ut och sättas fast. Det blir nog påbörjat ikväll, igår sattes de här fågelskydden som sitter under nedersta pannan fast. Vet inte om det är nåt mer småpjuller som ska dit innan pannorna läggs, men det är iaf nära !


Såna här plastremsor ska hindra fåglarna från att smita in under taket och bygga bon. Hoppas det funkar, för fågelbon mellan inner- och yttertak är väl inte det roligaste att ha !?


Nu ska jag ta och göra ett ryck. Tänkte försöka smita lite tidigare idag och kanske skaffa en liten present till min karl för att påminna honom lite extra om att han är den bästa !


Ha en bra dag ! // H

Av Hanna - 24 augusti 2011 07:15


....och idag var jag tidigt på jobbet. Eller tidigare än vanligt iaf, stämplade in 6,32 och har snart sänkt första kaffekoppen. Grabbarna ligger väl och sussar hemma, de har ledig dag. Så därför stack jag lite tidigare.....man vill ju göra kväll lite tidigare när de är hemma....måste dessutom se till att kunna avlösa mannen och ta Lilla E från kl 14,30 eftersom han ska till tandläkaren då.


Gårdagen var toppen, middagen med vänninan I avnjöts på Asia Wok och det var toppengott. Vi åt och surrade i nästan 3 timmar, sen blev det bussen hem och en kort promenad sista biten för att smälta maten. Skönt.


Nu ska jag scanna & registrera lite mätarbyten osv... Ha en bra dag ! // H

Av Hanna - 23 augusti 2011 07:07


...som en smäck att vara ensam hemma en kväll faktiskt. Hade jättemysigt med Lilla E efter maten och sen kom han i säng redan 18,20 (!!) för att somna innan kl slagit 18.40 ! Trött kille ! Vi mysade och läste helikopterboken, sjöng lite trollmor och vips så sov han som en stock....hela natten dessutom ! När han somnat plockade jag undan det värsta i köket, förberedde inför dagens middag och så vidare. Slog mig ner i soffan vid 20.00 ca och softade ett par timmar. Mannen kom hem (med godkänt skjutbevis) så vi surrade en stund. La mig innan 22.30 Läste lite och sussade sen sött (halvt medvetslös) tills i morse.


Idag blir det full dag på jobbet, mannen får hämta på fsk eftersom jag ska äta middag på stan med en kompis (min fd vikarie). Det blir nog en buffé på Asia Wok och en MASSA surr. Har inte träffat henne sen innan sommaren så det är på tiden att vi tar en dejt. Ska bli kul & gott.  Killarna får herrbesök av kusin JJ och ska käka fläskpannkaka. Inte heller så tokigt......


Nu ska här hämtas en kaffekopp. Känns behöva den tidigt, fast jag sovit och vilat ordentligt. Jahopp. Ha en bra dag ! // H

Av Hanna - 22 augusti 2011 09:01


Ja nu sitter man här och knappar igen. Lugnet är fortfarande påtagligt och jag som är här tidigt varje dag hinner oftast jobba bort en hel del på de två första timmarna. Tar snabbfika vid 8-tiden, laddar med macka och kaffe och tar sen med påtåren till skrivbordet.  Vid 9 går de andra och fikar och då brukar jag ta en liten micropaus - kolla mailen och snabblogga lite.


Helgen var bra. Det blev taco-middag och soffhäng i fredags. Lördagen var fixardag - läkt upp på garagetaket för mannens del. Ogräsrensning, städning, bakning och annat innefix för min del. Lek och härjande för lilleman. På kvällen åkte vi till Bjärte och käkade kräftor med svärpäronen samt Fam Velour. Sov över där ute och sågade/hyvlade lite mer läktvirke på söndan innan vi åkte hem igen. Min mkt ihärdige sambo klättrade genast upp på garagetaket och spikade sista läkten medan jag förberedde middag till både söndagen och måndagen.  Tvättade kläder och ställde för ny vardagsvecka.... Sen hängde vi i soffan tills det var dags att knoppa. Både nytta, nöje och vila med andra ord.


Veckan ser ut att bli rätt lugn. Kanske en ledig dag mitt i allt, på onsdag då vi har lite att stå i.... Ikväll blir jag ensam hemma med lilleman eftersom husets jägare ska iväg och skjuta in bössan samt öva lite inför jakten. Skönt att middagen är förberedd och bara ska ställas in i ugnen. Min plan är att sortera lite papper och tidningar när jag fått sonen i säng, men annars inget spec. Måndagskvällar är alltid lite extra sega för min del....


Hoppas att ni får en bra start på veckan ! // H


Av Hanna - 19 augusti 2011 14:27


....att jag är så  glad och lyckligt lottad....




Av Hanna - 19 augusti 2011 08:18


Jag längtar hem till fredagsmyset. Tacos till middag och sen ska vi bara softa, kanske kolla en film, dvs sova i soffan i en hög.... Tänker förbjuda min man att gå ut till garagebygget - i kväll ska han bara vara ledig ! Vi spenderar ju oftast kvällarna på "varsitt håll", han ute med snickringen och jag inne med tvätt & städning. Men inte ikväll ! Vi firar 5 år tillsammans nästa vecka och jag håller på för fullt med att planera hur vi ska ta vara på den dagen. Just nu (den senaste tiden) har vi inte prioriterat varandra så mkt, men det borde vi ju !   


Nästa vecka innehåller även lite andra roligheter, men det ska jag berätta mer om framöver... Alltid kul när man har nåt att se fram emot ! Ska även ansöka om lite föräldradagar under älgjakten, kanske jobbar halvtid den veckan. Sweet.


Är mkt mkt trött idag, sover hackigt och drömmer mkt konstiga saker. T.ex att Lilla E's stövlar var gjorda av glas och att fsk-fröken skällde på oss för att de dessutom var för stora ! Lilleman tassade även in till oss under natten och råkade senare sparka Storeman på ett mindre bra "ställe", så det var lite ståhej kan man säga innan vi kunde somna om. Snoozade och önskade mig ytterligare 3 veckors semester.....men icke....


Här på jobbet är det lugnt, gjorde ett jätteryck igår och kan med gott samvete softa lite idag. Ska dona lite med FV till Remonten....men det är inte mer än att jag kan ta tag i det efter fikat. Ska bli gott med kaffe.....


Ha en bra dag & helg vänner ! // H

Av Hanna - 17 augusti 2011 13:13



Är hösten verkligen redan här ?


Jobbigt, tungt och mörkt eller avslappnande, kravlöst och mysigt ? Vad tycker du  ? Själv tycker jag att det känns lite deppigt och tungt, men jag ser samtidigt fram emot myset med brasor, värmeljus, alla fina färger och att man liksom varvar ner lite. Blandade känslor helt enkelt. Får fokusera på de positiva delarna.....


Ha en bra dag ! // H

Av Hanna - 16 augusti 2011 12:14


Vilken eftermiddag vi hade igår. Den var så bra ! 


Lilla E hade varit vaken hela dagen på fsk och allt hade gått som en dans. Vi kom hem, han kikade lite på Blixten (Cars) medan jag satte igång med maten, åt när M kom hem och efter mat, snabbdusch och tandborstning (kl var 18.00 vid det laget) såg den lille mannen klart filmen. När den var slut vid 18.45 var det nattadags. Vi läste Alfons och goades lite. Minimänniskan sov före 19,00 !!! Kvällen var sedan lugn, tvättade lite kläder och mös med filt, brasa och tidning i soffan. La oss i bra tid och var hyfsat pigga i morse ! Så slappt kan man ju inte ha det varje vardagskväll, med tanke på städning och andra måsten/borden..... Men som avslutning på första arbetsdagen efter semestern var det hur skönt som helst !


Idag regnar det och är tråkigt ute, men det gör inte så mkt.....sommaren har ju varit så fin så man kan leva lite på det.  Nu jobba vidare efter lunchen - det har jäklats lite med scanning o.dyl på förmiddan så jag har en del ogjort.


Tjipp ! // H

Presentation

Senaste inläggen

Länkar

Bloggar jag läser....

Tidigare år

Besöksstatistik

Kategorier

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards