Alla inlägg den 30 augusti 2011

Av Hanna - 30 augusti 2011 14:17


Var genast tvungen att Googla fram recept på veckosallad och hittade detta. Den verkar mkt enkel att göra och så vidare....det som kan vara värt att se över är sockerinnehållet - såg på receptsidan (ICA:s) att flera kommentarer handlade om att det går att skippa sockret eller åtminstone minska mängden.  Bara att prova sig fram verkar det som.... Annars hade den fått goda omdömen och verkar gå hem hos barnfamiljer...



Ingredienser

  • 1/2 dl socker
  • 3/4 dl vinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 1/2 kg vitkål
  • 1/2 kg morot
  • 1 liten purjolök
  • 1 röd paprika

Gör så här


Koka upp socker, vinäger och rapsolja .Låt svalna. Riv vitkål och morot.Strimla purjolök och paprika. Häll lagen över. Förvara i tättslutande burk i kylskåp. Ställ fram så mycket som du tror går åt så håller sig salladen resten av veckan i kylskåp.

Av Hanna - 30 augusti 2011 13:48


Det är inte alltid helt fel att få en VAB-dag. *missförstå mig rätt* Passade på att sitta mot husväggen med en kaffekopp nu efter lunch då lilleman sov i vagnen. Riktigt skönt ! Han har hittills sovit en timme, och vägrar att vakna....så han får vila över påtåren oxå eftersom han uppenbart inte är i form.


Har även surfat runt och kollat på inredning och annat som jag önskar mig. Såhär blir jag alltid när det går mot höst.....vill ändra hemma och mysa till det ordentligt med nya gardiner och annat i textilväg framför allt. Det tråkiga är att jag de senaste åren  inte kommit till skott utan bara lyckats med några få förändringar...men kanske händer det i år  - att jag får till det som jag vill ha det helt och hållet och inte bara i nåt hörn.


En sak som man kämpar mkt med i vardagen är ju maten, vad man ska äta och så vidare....vi stretar på med matlistor och försöker vara förberedda så att det ska bli så lite stök som möjligt kring middagarna.  Nu börjar dock inspirationen tryta och jag har slut på idéer...hjälp ??


Den här veckan har vi / ska vi iaf äta...

Mån - Fläskpannkaka med lingongrädde (önskemål från mig då jag missade det sist)

Tis - Svampsoppa & nybakta baguetter

Ons - Fiskbullar & Potatis

Tors - Blodpudding med keso, lingon och morötter.

Fre - Varma mackor & sallad. (önskemål från mannen)


Skriver inte ut grönsaksalternativet alla dagar eftersom det sällan är klart i förväg. Ska dock försöka mig på att göra veckosallader.....och se om det funkar här hemma.


Kommande vecka har jag tänkt:

Mån - Spaghetti & Köttbullar

Tis - Vegetarisk lasagne med keso & spenat.

Ons - Kycklingtacos

Tors - Wok på nudlar, grönsaker & ägg.

Fre - Älgskavsgryta & Ris


Helgerna lämnar jag oxå öppna eftersom man då har lite mer tid och gärna spenderar några minuter extra i köket.


Fyll gärna på med idéer och så vidare. Känns  som att man stirrat sig blind på egna maträtter och inte skulle se om man råkade planera in samma mat 2 ggr varje vecka......


Nu ska jag försöka väcka den lille igen. Vi hörs ! // H

Av Hanna - 30 augusti 2011 10:15


....vårt alldeles egna lilla spöke....


 

Detta är alltså Familjen Olsson / Bergs blivande tillskott Spöket. På bilden är Spöket 19 veckor gammalt. Beräknad ankomst för denna lilla människa är den 17e jan 2012.

Vägen hit har varit lite knagglig, orkar inte skriva så mkt om det här. Men just nu är vi iaf väldigt glada över att vara halvvägs mot att bli en familj om 4 och att vi äntligen fått se den lill* leva rövare på skärmen. 


Så är det, förklarar ju många av mina trötta inlägg om inte annat..... Imorgon går vi in i v21 och den lill* har börjat ge sig mer och mer tillkänna där inifrån. Känner inte alls lika mkt som när jag väntade storebror, men det kan ju bero på att jag har moderkakan i framvägg nu och att den dämpar en del buffar.....eller så är det bara en lugnare bebbe....


Är hemma & VABar idag, den blivande storebrodern är snorig och hostar. Ingen feber just nu, och snoret börjar tunnas ut. Kanske är vi på banan i morrn igen.....men febern har ju en tendens att komma smygande på kvällarna, så vi får väl se. Han har mest bara kollat på TV idag iaf så jag hoppas att vilan i det ska bidra till bättring. Tänkte ta honom i vagnen på promenad sen och om han somnar ska jag måla lite vindskivor till garaget....om jag orkar. Känner mig inte helt 100 jag heller.....håll tummarna att jag inte är på väg ner i samma snor-dike som sonen...


Ha en bra dag vänner ! På torsdag är det officiellt höst....så passa på att njuta av de sista sommardagarna...    // H



Presentation

Senaste inläggen

Länkar

Bloggar jag läser....

Tidigare år

Besöksstatistik

Kategorier

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards