Alla inlägg under januari 2010

Av Hanna - 25 januari 2010 13:41


Just nu är det lugna puckar. Har stretat på under förmiddan, gått igenom mina register, rensat bort makulerade beställningar, arkiverat avtal som jag fått in underskrivna och så vidare. Ordning och reda känns bra ! Just nu är det jättelugnt. Nästan så att jag inte har nåt att göra. Anledningen till det är jag för tillfället samlar beställningarna på hög, skriver inte ut några nya avtal och skickar ingenting vidare för projektering. Vi väntar på att vårt nya system ska tas i drift, så när det väl kommer i gång och jag kan börja behandla beställningarna där så kommer jag ha fullt upp !! Hoppas att det kommer i gång snart, börjar bli en hyfsad hög som måste in i systemet. Grabbarna ute på fältet som planerar grävning och installation måste ju få reda på vad de har att jobba med så de kan planera in det.... Men snart kommer det att gå för fullt igen ! Tills dess får man göra andra bra saker, städa pärmar och uppdatera register till exempel....  


Helgen var mkt bra. Åkte upp till min pappa och stannade där till lördagen. Det var lite synd om honom för han har slagit sig själv på handen med en slägghammare så den såg ut som en boll.....Abolut inget att rekommendera påstod han ! Jag kan inte annat än hålla med......fy f**n vad den såg ut !


Åkte ner till mamma efter lunch på lördag, gosade en massa med vovsingen Birka, Hjälpte henne att hålla undan tratten och  komma ner i vattenskålen. Hon är ju som sagt nyopererad och den där tratten gillar hon inte alls ! Vi åt även en mkt trevlig middag tillsammans med syrran & co. Brorsan tittade in oxå och hade med sig sin nya flickvän, trevligt att träffa henne. Söt tjej som verkade jättegullig. På det hela taget en mkt familjär helg. Alltid lika trevligt !   


Nu blir det mera pärmstädning. Återkommer kanske under kvällen med mer från helgen. // H

Av Hanna - 22 januari 2010 07:41


Äntligen fredag ! Jobba halva dagen och sen åka norrut till Strömsund och mamma & co. Ser fram emot det. Vi har inte varit upp dit sen innan jul så det är väl på tiden. Birka (hunden) är dessutom sjuk. Hon har opererats akut i veckan och är lite tussig, så henne ska vi pussa lite extra på oxå.


   

Den friska vovven Akkja fick va med på bild.....  


Lilla E har gjort stora framsteg när det gäller att prata sedan han började förskolan. Han säger ännu fler ord och med renare uttal. Så himla kul att höra. En riktig liten pratkvarn håller han på att bli.


Nu ska jag göra dagens första ryck. Strukturering av mina egna anläggningsregister står på schemat.....inte så kul nu men bra att ha det gjort.


Hoppas ni får en härlig fredag. Vi hörs ! // H

Av Hanna - 21 januari 2010 07:48


Nu är vardagen i rullning ! Det enda som inte är i gång är jobbet för M men han börjar på måndag så det är inte länge kvar. Vi lämnar Lilla E på mornarna och hämtar på eftermiddagarna. Det går bra och han verkar orka med det.  M jobbar på hemma nu när han är ledig och barnfri. Idag ska han skära till mattbitarna till trappan, han har gruvat lite men nu är det dags !


Från och med måndag jobbar jag 80% och M 90%, det känns bra. Lediga fredagar !! Tyvärr kommer de nog inte kännas så lediga eftersom jag säkert kommer ha fullt upp med hushållssysslor, men jag får ju en hel dag extra hemma med lillhjärtat och behöver inte stressa i väg på morgonen och det är guld värt för en morgontröttis som mig. Vi får se hur länge vi kör på deltiden, men nu från början känns det bra att vi får mer tid hemma/tillsammans. Blir det husbygge till våren kommer vi kanske behöva jobba heltid för att spara både ledighet och pengar tills det sätter igång. Kommer ta beslutet inom de närmaste dagarna. Svårt måste jag (återigen) säga ! Var på ännu ett möte med säljaren igår och det kliar sååå mkt i fingrarna. Vi har klartecken från banken och så vidare så det handlar i stort sett bara om att våga kasta sig ut och sätta i gång. Om vi bestämmer oss inom kort kommer vi att kunna bygga under vår/tidig sommar och det vore ju härligt. Gaaaaah......hjälp....   


Ha en bra torsdag ! Fredag imorrn....lovely ! // H

Av Hanna - 19 januari 2010 08:26


...och sa "hej hej" ! Det var vad Lilla E gjorde i morse på förskolan när jag skulle lämna honom. Inte en sur min eller nåt, så himla skönt. Fröknarna säger att han är så duktig och framåt, att han tar för sig och är social. En otrolig lättnad att inskolningen gått/går så bra. Mammahjärtat pustar ut.


Dessutom sov han hela natten i sin säng. Vaknade ett par gånger medan vi kollade Idrottsgalan i går kväll men sen sov han stött till strax efter kl 06,00 i morse. Då fick han ligga och mysa med M. Jag hann kliva upp och duscha, fika och göra mig klar innan jag hämtade ner honom, satte honom på pottan och tog på kläderna. Sen var vi klara att gå, mkt smidigt ! Dock tror jag att han ska få nåt litet att äta hemma i morgon om han vaknar lika tidigt. De får inte frukost förrän kl 08,00 och vaknar han så tidigt som idag så känns det lite länge med 2h innan frukost.


Nu är det jobba som en iller som gäller. Hej ! // H

Av Hanna - 18 januari 2010 12:23


Lunch nu. Åt snabbt (känner mig stressad över att börja efter kl 08,00) och ska strax ta tag i scanning av säkringsändringar igen. Men eftersom vi alltid får en halvtimmes avdrag för lunchen oavsett om vi äter på 10 min så passar jag på att göra ett snabbt inlägg här. Vila hjärnan från lite jobb samtidigt.


Lilla E har varit på förskolan ända sen frukost i morse. Det hade gått jättebra att lämna honom. Hoppas att det går lika bra i morgon när det är min tur ! Om allt går bra kommer han gå lång dag och inte bli hämtad förrän kl 15.00    Storkillen min. Eller vår kanske är mer korrekt att säga.....hi hi.....


Nu blir det mer jobb. Ha en bra måndag. // H

Av Hanna - 17 januari 2010 13:24


Nu är det söndag och äntligen så har temperaturen blivit lite lämpligare. Just nu bara -4 grader. Skönt. Jag håller på inne och stökar, som vanligt. Ska försöka leta fram några gardiner så jag kan byta i köket, sovrummet, vardagsrummet och gästrummet. Gästrum nr2 har inte ens några gardiner ännu, men kanske kan jag få ordning på det oxå.....Gillar egentligen inte gardinfix, men det är ju fint när det är klart så det är väl bara att bita i hop. Ska kika in på Jotex eller nåt annat gardin/textilställe och leta lite inspiration och kanske även efter nåt nytt och fint att beställa hem. Nu vill man ju ha bort allt vad jul och midvinter heter. In med vårvintern !! Soliga snöiga dagar vill vi ha !!


Hade under kvällen igår flera blodtrycksfall, det är därför jag bara pysslar på i lugn och ro idag. Känner mig lite yrslig. Grabbarna har åkt på julgransplundring i Bjärte, kommer väl hem på eftermiddan nån gång.


Under gårdagen, innan jag började tappa trycket, hade vi besök av vänninan T och hennes M. Fick tulpaner och en gemensam present i efterskott, ett presentkort på middag hemma hos dem ! Bra present !! Så nu hann vi ses ett par timmar i går och så har vi en kväll bokad då vi ska äta och umgås ! Jag som för inte så länge sen kände att jag inte hade nåt socialt liv är jätteglad att vi nu har detta inbokat. Framsteg på den sociala fronten !!   


Nu väntar Jotex på mig. Gardinshopping, tjoohoo ! // H

Av Hanna - 15 januari 2010 16:45


Åh vad jag längtat hela långa dagen efter att få stämpla ut, gå på Captain Cook & käka nåt gott. Kanske blir det en Bushman Sandwich !? Gud va hungrig jag blev nu, bara jag tänkte på mat. Sen blir det som sagt bio, Luftslottet som sprängdes. Blir nog en bra kväll. Lite barnfritt, god mat och en bio kan inte bli annat.   


Bäst jag har mig i väg ! Trevlig fredag på er ! // H



Av Hanna - 15 januari 2010 07:39


I sanning. Härligt med fredag !


Ikväll ska vi ut och äta och sen gå på bio. Lilla E ska vara med farfar (eventuellt även faster och Kusin Stora E) under tiden. M & D ska oxå med. Därav barnvaktskombon !   


Men först ska dagen klaras av, tror att den kommer gå ganska fort. Har inga möten inplanerade så det blir till att jobba i ett sträck. Lilla E ska vara på förskolan mellan 8.30-15.00 och eftersom det gick så bra att lämna honom igår så ska han få vara själv där stor del av dagen. Hoppas att det går lika bra idag !


Han har sovit mkt bättre nu i ett par nätter, i natt var det dock lite stök när han vaknade vid 03.00 för han var så täppt i näsan. Kunde inte somna om färrän vi fått bort nästäppan och det innebar ju ett mindre krig. *suck* Varför inte bara vara stilla så man får bort snoret !?!? Ja ja.....till slut så kunde han somna iaf och vi med.....vill ha sovmorgon i morrn !! Undrar om lilleman går med på det...?

 

Hoppas ni får en fin fredag ! // H


Presentation

Senaste inläggen

Länkar

Bloggar jag läser....

Tidigare år

Besöksstatistik

Kategorier

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards