Alla inlägg under september 2010

Av Hanna - 23 september 2010 21:52

     

Lite bilder från bygget......lite svårt att fota nu när reglar/väggar är uppe. Man får inte med så mkt på bilderna och det är lite svårt att se vad de föreställer. Håll till godo !


  

Vardagsrummet sett från hallen.

 

  

Hallen sett från vardagsrummet. Köket till höger.

 

  

Burspråket i köket....Arbetsdelen i köket

 

  

Som tur är får vi vattentoa och inte torrdass !

  

 

Det var lite bilder iaf. Ibland får jag lite ångest och tänker att huset är för litet !! Men...vi har ju varit inne i ett färdigt Lyckan och VET att det är stort nog så det är nog bara lite nojja. Vi har ju prioriterat bra planlösning framför många kvadratmetrar.  Det är många som påpekar att det är ett litet hus osv....men det är inte SÅ litet....130 kvm och 4 sovrum räcker rätt långt, iaf med tanke på att vi inte tänker bilda en Familjen Annorlunda med 8 barn. Fast det skulle säkert gå det med ! Det kommer bli så mysigt och bra. Vi har i vilket fall avverkat ännu några dagar på vägen mot Lyckan och vi längtar mer och mer hela tiden.


Jag är så glad och tacksam över min fina lilla familj. Ibland blir jag bara helt överväldigad av känslor för allt man har och får varje dag. Man vet inte hur bra man har det !


Med de orden avslutar jag för idag. Ska krypa till kojs och sova. Är ensam hemma, grabbarna är i Bjärte och mekar med släpvagnen inför besiktningen i morgon. De har ju ledig fredag med bl.a besök på BVC inbokat. Ska väga och mäta den lille inför 2-årsdagen som infaller nästa  helg. Sen ska de hälsa på snickarna och efter det besikta vagnen. Eftermiddan erbjuder ännu en visning, sen möte med mäklaren hoppas vi på.  Men SEN ÄR DET HELG för då slutar jag för dagen och vi kan mysa tillsammans.


Trevlig helg vänner ! // H

 




Av Hanna - 23 september 2010 19:34


Ja där befinner vi oss nu. Vi väntar och väntar....på besked från spekulanterna alltså. Men först måste de få besked från banken. Och det ska de få i morgon förmiddag !!! Jag är så trött på detta väntande nu så jag kräks nästan. Måtte de komma med ett ok bud. Snälla nån ! // H

Av Hanna - 23 september 2010 12:21


Nu har allt valsande kring visningar och spekulanter som inte verkar få klartecken från banken gjort att vi inte orkar hålla på med detta längre. NÅT MÅSTE HÄNDA ! Vi ska därför boka tid med mäklaren efter morgondagens visning för att prata igenom detta och ev. avsluta samarbetet. Såhär kan man inte ha det med 3 månader kvar till inflytt i nya fina huset. Jag vill vara glad och kunna sova på nätterna. Vi har jamsat länge nog. Action !! // H

 

Av Hanna - 22 september 2010 07:13


...att blogga på ! Hinner och orkar inte riktigt nu. *pust* Både rent praktiskt och mentalt... Här kommer några grejor som händer just nu...


  • Vi väntar på att våra senaste spekulanter ska få klartecken från banken (det oroar mig lite att det tar sån tid).

  • Nya huset har alla reglar för innerväggar uppe nu. (har tyvärr inte hunnit med att fota på några dagar)

  • Kakel och klinker är i stort sett klart. (har köket kvar att välja, det va svårt !)

  • Tapetvalen är på G.

  • En halv kalv är på väg hem till vår frysbox, ska åka bort ikväll och lämna den till styckar'n. Hämta i morgon. Mkt bra arrangemang !

Utöver det så är jobbet jobbigt just nu. Precis fullt upp ! Hemma likaså. Sover dåligt och är konstant trött. Men men...bara att bita i ! Snart vänder det !!


Hoppas ni har det bra vänner. // H

Av Hanna - 19 september 2010 10:34


Hmmm....barnen är ute och leker på gården. Lilla E och grannbarnen alltså. Den största killen har en "bysse" , han leker väl att han är Emil i Lönneberga, för han har en "mysse" oxå. Jag sa åt honom när jag var ute att jag inte vill att han låtsas skjuta på de andra barnen, att man inte får sikta på människor liksom. Lilla E och de andra som oxå är lite mindre gör ju likadant, och jag gillar det inte. Vi har pratat här hemma om att man bara får panga på älgar och så vidare nu i jakttider.  Det verkar som om "storkillen" på gården inte lyssnade särskilt noga på mig....han pangar för fullt på allt och alla.   Nu har dock Lilla E kommit in (under tiden jag skrivit detta) för att gå på toaletten och stannade sedan inne....nu är det fredligt legobygge som gäller.


Igår kväll hade vi T & M på middag och sedan lite soffhäng. Kikade lite tapeter, drack lite vin och snackade ikapp lite sen sist. De har ju även varit i USA på semester nyligen så det blev lite historier därifrån oxå, ska bli kul att se kort från den resan då de verkar ha sett och upplevt en hel del. KUL !!


Jag & den lille mannen har varit vakna sen kl 6 typ och som vanligt har vi sett morgonens Rorri-avsnitt på Barnkanalen, käkat frukost och sedan blev det tvätt och disk för min del medan han lekte lite ute...och nu blev det alltså legobygge & bloggande innan lunch., Vi har det rätt bra han och jag !!


Efter lunch tror jag att J & G kommer förbi på en kopp och lite surr. Trevligt ! Kanske blir det en sväng förbi huset oxå, det beror lite på när Käraste M kommer hem från älgskogen. Idag har de skjutit en kalv, och eftersom det är vår tur att få en halv kalv så kan vi alltså vänta oss mera kött inom kort.


Nu ska lunchen tillagas. Laxpanetter med potatismos ska min lilla prins få. Ska hotta upp det lite med aioli och sallad. Lite nödlösningsmat, blev inga rester över igår (TACO-fyllda paprikor). 


Ha en bra söndag. // H

Av Hanna - 18 september 2010 09:00


Att kunna kliva upp, ta på sig morgonrocken och bara tussa omkring utan nån tid att passa är SKÖNT ! Mannen är i älgskogen så det är bara jag och lille prinsen hemma. Vi började med att kolla på ett avsnitt Rorri Racerbil, sedan kokade vi gröt och åt i lugn och ro. Nu leker den lille med lego och bilar, medan jag kollar fejjan &  avnjuter dagens andra kaffekopp. Det regnar och är tråkigt så vi blir nog mest inne idag. Hade planer på att dra iväg till huset och städa efter takläggningen. Det blir sjukt mkt skräp av takpannorna. De är ju buntade typ 4 & 4 och det sitter ju ett band runt varje bunt som nu ligger utspridda lite här och var eftersom att snickarna har sprättat upp dem och lagt ut takpannorna. Det blir jättesnyggt med det svarta taket !! Tog ett par bilder igår som jag kanske får mig till att tanka över senare...


Lite nervöst nu oxå, för våra spekulanter ska ju på banken på måndag så om vi har tur kanske vi får ett besked redan samma dag. Jag skulle bli så LÄTTAD om de la ett bud, helst ett som inte är alldeles för lågt. Väntan tar knäcken på mig. Som vanligt.   


Nu blir det till att greja lite här inne, vi har som grädde på moset ännu en visning på måndag. // H

Av Hanna - 17 september 2010 06:12


Jag säger inte mer just nu.


ÄNTLIGEN FREDAG !!!

Av Hanna - 16 september 2010 13:14


Helgen börjar närma sig. Jag ser ljuset i tunneln. Obotligt trött just nu.


Får (tur som jag har) en lyxig eftermiddag då jag kan ta det lugnt och åka hem när jag känner för det. Grabbarna åker direkt från jobb & fsk för att laga släpvagnen så jag är ensam hemma några timmar och det ska bli skönt. Hinna fixa lite mer höstmys kanske. Sovrummet ska städas av lite snabbt och sängkläderna ska bytas, nya gardiner ska jag hänga upp oxå.  Innan jag åker hem blir det en snabb repa på stan, kolla skor till mig bland annat. Men just nu....behöver jag bara KAFFE !!  // H

 

Presentation

Senaste inläggen

Länkar

Bloggar jag läser....

Tidigare år

Besöksstatistik

Kategorier

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards