Alla inlägg under september 2010

Av Hanna - 15 september 2010 21:48


Jag ogillar fönsterbrädor som står ut ! Våra fönsterbrädor i radhuset gör att gardinerna hänger snett och fult. Har ju köpt nya mysiga lila gardiner till vardagsrummet men jag blir ju så lej när jag väl får upp dem. Hörnet på fönsterbrädan liksom står ut mitt i gardinen så det blir helt skevt, inte så bra när man har panellängder !   


Min man har bakat muffins ikväll, ska lämna en påse imorgon bitti till snickarna. De har jobbat på bra idag, ventilationen är klar och de har satt upp väven/duken som lösullen ska ligga på. Så nu ser man inte upp till taknocken längre. I morgon ska de nog börja sätta glespanelen i taket. Så härligt att komma dit och se hur det tar form ! Varje trälig dag på jobbet (är lite less just nu) innebär en dag närmare inflytt !!!


Nu blir det lite soffmys med mannen. Godnatt ! // H

Av Hanna - 15 september 2010 10:52


Lilleman ska få en jättefin allvädersdress av farmor och farfar i lite tidig födelsedagspresent. Svarta brallor och mönstrad jacka. Tack & bock säger vi föräldrar för det ! Nu har han så han klarar både höst och vinter, och dessutom kommer han vara snygg !


Vi fick hem tapetböckerna igår. 18 kilo vägde väskan. Mkt bläddrande blev det, men återigen drabbades vi av akut beslutsångest så vi har inte bestämt nåt. Men vi har lite idéer iaf så vi ska fortsätta ikväll.


Nu vill jag ha mat ! Tur att klockan snart är lunch ! // H

Av Hanna - 14 september 2010 12:43


Jag var tvungen att byta overallen. Den var alldeles för perfekt i storleken och då håller den ju inte storleksmässigt en hel vinter, så vi bytte upp oss ett hack. Då fanns den dessutom i grönt ! Lovely !


Lilla E kommer synas bra i snön !

 

De som kollade på radhuset igår vill ha det !! *halleluja* Men de har inget lånelöfte klart och hade inte tid på banken förrän på måndag. **SUCK** SÅ vi får vänta, men som det lät så vill de lägga ett bud. Bara att vänta och hoppas !!


Nu mera jobb ! // H

Av Hanna - 13 september 2010 23:55


Liter bilder kommer här.....


   

Dag 1  

Lastbilen från Eksjöhus och Kranbilen är på plats kl 07.00 för att börja lasta av och sätta snickarna i arbete.

 

        

Dag 1

Första väggblocket är på plats och det andra på väg ner.

 

  

Dag 1

Vårt fina stora fönsterparti i vardagsrummet !

 

  

Dag 1

Blocket med fönster och altandörr tillhörande "master bedroom".

 

        

Dag 1

Ytterdörren och burspråket i köket. 


        

Dag 1

Sista blocket passas in och - "Voila, nu måste man använda dörrarna för att ta sig ut & in". Klockan är nu 09.00, alla blocken på plats på mindre än 2 h !!

 

       

Dag 1 

Sedan lyftes alla takstolarna på och efter det gavlarna.

 

  

Dag 1

Söta Lilla E var en duktig kille som lekte och roade sig hela dagen på byggplatsen.


  

Dag 1

Han var nästan inte i vägen alls....  

 

  

Dag 1

Tjipp, tjopp ! Mycket jobb kvar, men visst är det häftigt vad fort det går !?

 

  

Dag 1

Första bilden inifrån huset. Ser både tomt och litet ut, men det ska det bli ändring på.

 

  

Dag 4

Undertak & bärläkt blev klart före lunch på dag 2.

Sedan har hängrännor, insektsnät, panel under takutskottet och lite annat kommit på plats.

 

  

Dag 6

Arbetet med att montera ventilationen har påbörjats och även lite annat småjobb invändigt.

 

  

Dag 6

Världens bästa killar framför vårt hus.

*lycklig*

 

Nu ska jag sova så jag orkar med morgondagen. Godnatt !! // H

 



Av Hanna - 13 september 2010 13:40


Årets vinteroverall är inköpt. Det blev en grå (lite tråkig men den gröna av samma modell var slut) Kaxs från Kappahl. Har hört att de ska vara bra. Hoppas att det stämmer och att den passar.



Återkommer kanske till kvällen med lite mer och roligare läsning. Hej ! // H



Av Hanna - 9 september 2010 16:06


...så känns livet just nu ! Vi har nu varit 2 dagar på den nya förskolan och det går jättebra. Lilla E trivs som fisken i vattnet och det är bara SÅ FINT där ! Allt är nytt och genomtänkt. Fräscht inne och jättebra lekplats ute. De har till och med en bit egen skog att leka i. Kanonbra ! I morgon ska vi lämna honom en stund själv och från måndag kommer han (om det går bra i morgon) gå en större del av dagen själv.


Husbygget fortskrider. De jobbar på och nu har vindskivor, hängrännor, stuprör och en massa annat kommit upp. Ska kanske åka förbi sen och kolla om de gjort nåt invändigt oxå. Kan inte fatta att LYCKAN snart är vår.    


När det gäller försäljningen är det fortfarande stiltje. Ny visning på måndag dock. Om inget förändras kommer vi måsta agera och hitta på nåt, ta till en ny taktik liksom. Alternativen är ju Blocket, byta mäklare, eller hyra ut.


Har shoppat lite idag. Ny åkpåse till vagnen, ett par brallor, en tröja och fler kortkallingar till den lille. En ny munkjacka till mig. Lång och härlig, perfekt att ha till leggings när man vill mysa lite.


WARP W TOWA HOOD BLACK

Min är dock turkos, men den fanns inte på hemsidan.

(Warp W Towa Hood från Stadium)


Nu ska jag fixa lite käk, mannen kommer hem från älgskogen vilken sekund som helst. Han sköt för övrigt en liten oxå igår. -Grattis till årets första älg gubben min !

 

Ha en trevlig kväll ! // H


Av Hanna - 7 september 2010 17:16


Huset har kommit och allt har gått så himla bra. Vädret har varit superbt och snickarna jobbar som f**n ! De ligger nog lite före tidplanen redan nu. Bra bra bra säger vi ! Bilder kommer sen. Vi ska nog dit och städa lite ikväll, passa på medan vädret är bra. Det kommer bli mkt jobb för vår del framöver, kvällarna kommer nog gå åt till att vara där och röja efter snickarna. Det blir mkt spill ! Kan inte fatta att det är sant, nu är vi äntligen på väg på RIKTIGT !!


Helgen i Strömsund hos syrran var oxå helt suverän. Vi hade det jättemysigt och jag hann verkligen samla nya krafter inför allt som händer denna vecka. I morgon ska vi till nya fsk och hälsa på, det blir spännande !! Käraste M har inte skjutit någon älg ännu, men han har ju visserligen bara varit med idag, igår var vi ju på bygget hela tiden.


Återkommer inom kort med bilder på vårt fina hus ! *nöööjd* // H

Av Hanna - 2 september 2010 12:31


Om ni undrar varför jag skrev VOLVON med stora bokstäver i det tidigare inlägget så är det för att Lilla E fullkomligen älskar den ! Han sitter nästan skriker när vi åker "vovvon vovvon, åka vovvon" . Vet inte vad det är som gör att han gillar den så mkt, men det gör han och det är så kul. Kanske är det för att det är så stora fönster på den så han ser jättebra ut när han åker. Eller så är det nåt annat. Men gillar den....det gör han !


Såhär...fast nåt år äldre och beige i färgen...

  




Presentation

Senaste inläggen

Länkar

Bloggar jag läser....

Tidigare år

Besöksstatistik

Kategorier

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards