Alla inlägg under september 2009

Av Hanna - 18 september 2009 09:50


Börjar bli dags för lite bilder. Här kommer ett urval från den senaste månaden.....


  

När man fått tänder ska det borstas.... Men med vilken ände av borsten ??

 

  


Renoveringsbild från början av projektet. Golvslipen såg ut att komma från stenåldern, men den funkade jättebra och det blev kanonbra !

 

 

Svärmor & Svärfar var till Vålådalen och plockade svamp. Vi fick en påse vi med... Smaskens !  


  

Svärmor har odlat tomater i sommar, fina va !?

 

Det var alla jag orkade ladda upp nu. Kommer mer när vi har bättre uppkoppling. Hej ! // H

Av Hanna - 18 september 2009 09:36


Man vet ju inte vad det var som gjorde det eller varför, men vi har sovit hela natten allesammans ! Lilla E vaknade kl 06.15 och fick komma över till mig, vi sov vidare till lyxiga 08.20 ! Förvånad Om det var gröten som gjorde skillnaden eller nåt annat vet vi som sagt inte, men vi kör nog med en grötportion i kväll med för säkerhets skull ! *hi hi* Så himla skönt var det iaf. Idag är vi pigga och glada och den lille mannen har ett helt annat tålamod att leka själv. Lovely ! Han är lite mer lik sitt vanliga jag idag, tänk vad en natt av ostörd sömn kan göra !


Innan vi la oss ïgår laddade jag både diskmaskin och tvättmaskin och ställde in tiden så det skulle vara klart till 8-tiden i dag. Mkt praktisk funktion det där. Och extra plus blev ju att vi sov längre än till 08.00 så vi slapp till och med höra/märka att maskinerna gick i stereo på nedervåningen. Bara att plocka ur när man kom ner. *kaaatjiing*


Igår fick jag en inbjudan till Spotify av min kompis Erik, trodde inte det skulle funka så bra nu när vi har kasst internet, men det funkar kanonbra ! Jag har lyssnat på massa musik hela morgonen och det är riktigt kul att bara kunna skriva in en låt eller artist och sen bara spela & lyssna ! Grymt ! Tack snälla du för det !


Nu ska jag ta och dra i gång dammsugaren, sen väntar en dusch och fortsatt stök. Ligger lite efter på städfronten och det vore ju kul om kvällens gäster inte behövde gå hem med smutsiga strumpor....Tungan ute


Ha en underbar fredag vänner ! Mys allt ni kan ! // H

Av Hanna - 17 september 2009 23:50


....såhär på kvällen och en bit in på natten. Underarbete inför tapetsering är roliga grejor det ! NOT !! Men men...vill man ha släta och fina väggar (som verkar ha tapetserats av nåt pucko tidigare) så får man slita lite. Resultatet blir ju så mkt bättre om man grundar bra.


Idag har vi beställt nytt bredband, blir adsl från Telia. Inte det ultimata men det kommer med all säkerhet vara bättre än detta som verkar komma från tuggummifabriken, segt och trist ! Ska skicka tillbaka det mobila inom kort, men det var ingen brådska sa de på kundtjänsten, vi har 30 dagar på oss. Har kvar det ett litet tag till så vi inte behöver vara utan så länge, får nämligen vänta till den 28e på vårt adsl.


I morgon är det fredag. Det innebär fredagsmys, goda vänner på taco-middag, lite vin och kanske nån god efterrätt. Om jag kommer på nåt smaskigt att fixa....Obestämd  Har bjudit hem J & G på käk och provsittning av soffan. Det kommer säkert bli jättetrevligt och surrigt. Ser fram emot en kväll i goda vänners lag.


Ikväll har vi provat att ge Lilla E gröt inför natten istället för välling, kanske sover han bättre på det ? Än så länge så sover han kanonbra, har sovit sen kl 20.00 Håll en tumme att det håller till morgonen, eller iaf att han inte är mest ledsen i hela världen när han vaknar. <3


Nu ska jag stöka undan i hallen så det inte är fullt med skräp i morgon bitti när lilleman kommer ner och ska leka på golvet. Godnatt !! // H

Av Hanna - 17 september 2009 11:34


Just nu har jag det bara så lugnt och skönt. Sitter och pratar med lite kompisar på MSN samtidigt som jag letar idéer och grejor till hemmet på nätet, Lilla E ligger innanför mig i soffan och sover sött. Så skönt att få sitta och göra sitt eget i lugn och ro. Han kräver mkt uppmärksamhet nu så det är guld värt för mig att få de här stunderna.


Nu tog visst stunden slut.... Flört Men den varade i nästan 40 minuter så det var precis lagom. Börjar bli dags att fixa lunch. Hej på ett tag ! // H

Av Hanna - 17 september 2009 08:56


Tiden går så sjukt fort. Veckorna flyger förbi och två datum av vikt närmar sig med stormsteg. (Lilla E's 1-årsdag och dagen då jag tar över som familjeförsörjare, den 2a & 5e okt) Det känns helt sanslöst, men snart är det ett faktum. Min bäbis har blivit stor och jag ska inte vara hemma med honom längre. En väldigt kluven känsla måste jag säga. Som jag nämnt tidigare så ska det bli skönt att få börja jobba, träffa folk och få vara lite vuxen igen. Samtidigt så säger mammahjärtat att jag inte vill missa en sekund av min lilla godings framfart, det händer ju så mkt. Fast å andra sidan så har jag fått vara med om så mkt under detta år som käraste M har missat, så det är inte mer än rätt att vi byts av med att vara hemma. Tungan ute 


Natten har varit stökig. Den lille sover bra mellan 20.00 - 00.30 ungefär, men sedan vaknar han och kan inte för sitt liv sluta gråta och somna om. Han kan inte vara stilla mer än 10-15 sekunder åt gången. Förut gick det bra att han låg mellan oss, men nu för tiden är han för rörlig och bökig även i sömnen för att jag ska kunna sova om han ligger där. Det är ju typiskt, för det enda som hjälper någorlunda nu på nätterna är om han får ligga hos oss, då släpper den värsta hysterin. Resultatet blir att jag är som en död sill på morgonen. Attans. Provade därför i natt att flytta in hans säng till oss igen och ställa den alldeles intill våran. Det funkade inte. Han fick ligga hos oss halva natten och sen lyfte vi över honom till spjälsängen nån gång på morgontimmarna, sen vid 06.30 kom han över till mig igen och vi låg kvar till strax före 08.00 Jag lider verkligen med dem vars barn alltid strular med sömnen, ingen lek inte ! Ja ja....vi får kämpa på och hoppas att han snart är tillbaka i sitt vanliga sömnmönster, hela natten !


Ikväll ska vi riva tapet, spackla och slipa i den del av hallen som är under/i trappan. Tänkte göra klart underarbetet inför tapetseringen och måla trappan innan vi tapetserar där. Hittade en hemsida igår med bilder och tips från en trapprenovering, och det var så snyggt ! Vi fick verkligen inspiration och lust att fixa trappan på en gång !


Nu ska jag göra mig en kaffekopp. Ha en bra dag vänner. // H

Av Hanna - 16 september 2009 21:08


...är jätteskön. Mjuk och go', precis lagom av allt. Nu vill jag få resten av vardagsrummet helt klart. Saknas gör taklister, matta, ordning i bokhyllorna och nåt på väggarna. Pyntet med andra ord, det roliga ! Måste fundera lite på vilken färg som ska bli piff-färg här inne. Lutar lite åt grönt, såg så härliga kuddar på Hemtex häromdan. Ska surfa runt efter lite mer idéer innan jag bestämmer mig....kanske fråga sambon oxå. Kyss


Ska även surra lite med mannen i mitt liv om hur vi ska lägga upp veckan på arbetsfronten här hemma. Har bestämt oss för att måla trappan oxå, och det vore ju mest praktiskt att göra det innan vi tapetserar där. Mera jobb. Men fint blir det !


Ha en trevlig kväll. Nu har halva veckan gått. // H

Av Hanna - 16 september 2009 09:23


Vad är det med min annars så snälla och lugna son !? Han sover som en kratta, grinar och beter sig jättetråkigt mest hela tiden. Det är tröttsamt för både mig och honom. Som tur är så har han ju kvar aptiten, så maten är det inget stök med. Kan det vara att han är frustrerad och trött eftersom han befinner sig mitt i en massa utveckling ?? Har för mig att han var likadan precis när han skulle till att börja krypa, han blev som en liten ängel igen när han kom i gång med det. Han har ju även tänder på G nu, så det kanske gör sitt till det med. Hur som helst så hoppas jag att det släpper snart så vi får vila lite från det.


Idag kommer som sagt soffan, nån gång kring lunch skulle de leverera sa de. Vi väntar med spänning ! Hoppas verkligen att den kommer passa så som vi har tänkt oss.


Nu blir det en mys-stund med grinig liten pojke. Han blir trött tidigt på förmiddan när han sover så hackigt på natten. Mamman oxå... Flört


Ha en härlig onsdag. Hej på er ! // H

Av Hanna - 15 september 2009 21:02


...har jag nu. Blev en ganska rejäl sväng på stan idag. Lyckades köpa nya leggings, linne och cardigan till mig, mössa & tjocksockar till Lilla E, samt jeans och en jacka till käraste M. Till hemmet blev det nya gardiner som ska hänga i vardagsrummet. Skulle behöva hitta ett par byxor och kanske nya skor till mig oxå, så det får nog bli fler vändor på stan inom kort. Bäst att passa på medan man är ledig dagtid. Blir svårare att hinna sen.


Vi fikade som sagt med M & E, det var trevligt ! Båda pojkarna är matglada och vill smaka så tyvärr blir inte fikastunden så lugn för varken oss eller de som sitter runt i kring. Skäms Lilla E  sitter och låter "uh uh uh uh" hela tiden och pekar på allt han vill ha, dvs det som är på min bricka. Sin egen vattenmugg kastar han lång väg, den är inte mkt värd. Han vill ju ha min goda smörgås och biskvi....Majskrokar är inte så dumt en sån här gång ! Tack M & E för att vi fick smaka av era krokar, hade glömt våra hemma. Kanske ska man boka in fikat då det är mellis- eller lunchtid för barnen så de inte sitter där och vill ha kaffe i brist på annat !? Flört


Just nu är käraste M  och spelar innebandy. Ha ha....han kommer att ha jordens träningsvärk sedan. Länge sen han sprang på det viset man gör på innebandyplanen. Jag ska ta och vika lite tvätt och sen krypa till sängs. Har lite ont i halsen och huvet, förkylningen vill inte ge sig. *suck* I morgon kommer nya soffan, det blir grett !


Godnatt ! // H

Presentation

Senaste inläggen

Länkar

Bloggar jag läser....

Tidigare år

Besöksstatistik

Kategorier

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards