Alla inlägg under oktober 2011

Av Hanna - 23 oktober 2011 13:30


Köpte en ny jacka till sonen i fredags. Han blev så snygg i den och ser ut som en riktig storkille ! Jag älskar  alla nyanser av turkost och som tur är passar han bra i det !!


 


Av Hanna - 23 oktober 2011 13:09


....en dammsugarrobot som kommer in under sängen !! Att ligga som en padda på mage och försöka nå in och verkligen dra av hela ytan är inte kul längre ! Jag är för tjock för att städa så noga som jag vill !!   


Eller varför inte bara en sån här sötis som kanske kan städa hela huset ??

 

För övrigt så har jag ju börjat dricka Proviva på morgonen. Och faktiskt har min mage blivit bättre ! Vi pratade om det vid frukosten och kom fram till att det var länge sen jag klagade på ont i magen och lika länge sen min (annars väldigt lynniga) mage spelade mig ett spratt med knip och bubbel. Har nog ärvt av min käre far lite sån stressmage tyvärr.....vi är rätt lika på det viset.... Men nu är det alltså mkt mkt bättre än på länge. Skönt !


Min favorit är Hallon-Granatäpple

 

Nu ska det ställas lite inför 14-fikat. Eftersom vi åt så sen frukost blir det mellis-lunch. Ska rota fram både lite gott och matigt.... // H

 

Av Hanna - 23 oktober 2011 11:53


....med söndagar är att det är måndag dagen därpå. Typ.... Har hittills haft en kanonhelg. Vi var ju in på stan i fredags, tandläkarbesöket gick bra och shoppingen flöt på ! Det enda som inte följde med hem var nåt i klädväg till mig - men så brukar det ju vara... Kvällen spenderades i Brunflo hos J&G & deras lillgryn T. Så söt, så liten och jättesnäll ! Vi åt middag och fikade tillsammans och båda juniorerna skötte sig bra. Föräldrarna hann surra ifrån sig ordentligt !


Igår var det hemmaförmiddag för oss icke-jägare, men sen när jakten var avklarad drog vi till Sångis och uppvaktade lillfaster som fyllde år. God tårta, kaffe och familjärt umgänge. Inte så tokigt alls ! Kvällen spenderades i soffan, först var det bara skit på TVn tyckte jag, men sen hamnade vi i "allt för min syster" - sorgligt drama om ung tjej som drabbas av cancer och hur det påverkar familjen. SNYFT ! Vi tröstade oss lite med en skål cheezballz och lite cola.....satt under filten och höll handen. Mysigt.   


Imorse vaknade grabben kl 6.30 men lyckades somna om i vår säng tills klockan var 9.30 !! HALLELUJA !! Sen körde han lite grävare och så vidare tills vi gav upp och masade oss ur sängen. "lets move some dirt" säger grävmaskinen HÖGT och BRÖLIGT varje gång man trycker på knappen och det står man inte ut med så länge.... Det blev brunch på tomtegröt, mumsigt. Grabbarna är ute och härjar nu med sista skruvningen på entrédäcket (det har saknats en anslutning till stupröret så vi har inte skruvat all trall) och lite annat utefix. Själv städar jag inne, vädrar sängkläder och tvättar. Renbäddat sovrum till kvällen !! Med andra ord har vi söndag på riktigt och jag älskar det !!


Nu mera kaffe och sen ska dammsugaren få jobba ! Ha en fin dag vänner !! // H

Av Hanna - 21 oktober 2011 09:13


Exakt två månader kvar tills jag fyller 30. Och mindre än 3 månader tills vi är 4 (hoppas jag verkligen !). Fredagen blev helledig och vi tussar på hemma fram till lunch, då kommer mannen hem (han behövde bara jobba halvdag, jippi !) Vi äter lunch tillsammans och åker in på stan sen. Det ska shoppas lite vinterkläder, födelsedagspresenter, bäbispresenter osv....Men framförallt ska vi ta LillaStoraE till tandläkaren ! Det ska bli spännande. Han är just nu väldigt inställd på att han ska gapa och visa alla tänderna, så det återstår väl att se om han fortfarande känner så när vi kommer dit. Kul ska det bli iaf !!


Jag muttrade och svor i morse. 0-gradigt och nästan ingen ved inne - bara att gå ut i tofflorna och hämta in en vedkorg. Fy tusan vad kallt och eländigt ! Men nu, när det sprakar och brinner så har jag glömt det där besvärliga och kalla. Känns som jag tjatar om kaminen - men den är ju en av de bästa sakerna med hela huset !! Så glad att vi valde att sätta in den på en gång. Både värme och mysfaktor. Nytta & Nöje ! Lovely !!


Nu ska jag hänga lite tvätt och dricka upp min kaffeskvätt. Sen väntar lite annat småfix innan vi ska börja göra oss klara för en halvdag på stan. Känns jättelyxigt att gå på stan med mannen, blir ju så mkt lättare med (ev) påsar, vagn och barn !! Men det viktigaste av allt är att vi får lite mer tid tillsammans - den är värd guld !!


Ha en bra fredag ! // H

Av Hanna - 20 oktober 2011 14:11


Här är han. Pojken som snart (redan nu egentligen) är Stora E. Bilden tagen i somras när vi semestrade lite hos pappa.



Har blivit så lite bilder tagna på sistone, men ska försöka komponera ihop ett lite mer omfattande bildinlägg snart oxå. Kanske lite på garagebygget, huset & tomten samt lite invändiga bilder.  Ska bara städa först....he he... Snart kanske man ska ta nån bild på magen oxå !? Det är verkligen inte min grej, har en enda magbild från förra grav. och den är tagen i v 38+6 mest bara för att jag inte trodde att jag skulle kunna bli så mkt tjockare än så.....tur att vi tog den....för han föddes ju 39+1....


Nu lite mera jobb. Tjopp ! Vi har verksamhetsplanerat i dagarna två så nu blir det lite spurt på kontoret för att kunna ta ut den där semesterdagen som är inplanerad i morgon. Kommer inte ta hela dagen om det inte känns lugnt när jag går hem idag.  // H

Av Hanna - 18 oktober 2011 19:10


Var till BM idag och det gick bra. De krämpor som smugit sig på mig är ju precis som jag själv tänkt inte så mkt att göra nåt åt, utan det är bara att ta det lugnt och sköta om sig som gäller....såvida det inte händer nåt mer rafflande alltså.


  • SF-mått : 26 ( 24 )
  • HB : 108 ( 108 )
  • BT : 110 / 60 (110 / 60 )
  • Vikt : + 8kg ( + 6 kg )
  • Spökets hjärtslag : 135 slag / min (130 slag / min )

Som ni ser (förra omgångens värden inom parentes) så har det inte ändrats så mkt.  Magen har växt och jag har blivit lite tjockare. Kändes bra att både BT och HB iaf var oförändrat, även om hon nu rekommenderade dubbel dos av Niferexen under en period för att boosta lite nu när jag varit så yr och trött ett tag. Sammandragningarna kunde vara värre denna gång eftersom det är min andra graviditet, men riktigt så jäkligt som det var igår är väl inte att föredra ... Bara att harva vidare med andra ord....äntrar v 28 imorrn ! Snart nere på 1-siffrigt antal veckor kvar !!


Nu ska jag ut på promenad med vännen P, det var länge sen !! Ser fram emot att landa i soffan sen med en kopp varmt och lite TV-slappande.


Ha en trevlig kväll ! // H

Av Hanna - 17 oktober 2011 19:33


Kom hem till två grabbar som fixade käk. Tacos. Mmm, gott ! Vi åt och sen när jag skulle stöka undan efter middan så fick jag en sån sjukt lång och ond sammandragning så jag nästan kräktes. Hela ryggen kröktes och krummade. Brrr..... Har slappat på myskuddarna framför kaminen sen dess, och nu är det bättre. Hann prata med vännen J en bra stund på telefonen oxå, det var trevligt ! Nu när de har en ny chef i hemmet får man passa på att surra när det är lugnt. Den lille mannen är en dryg vecka nu och vi hoppas kunna träffa honom mot slutet av den här veckan....snusa bäbis !! Kommer bli avis på dem som redan fått sin go'knul när vi måste vänta 3 månader till på vår.....men den som väntar på nåt gott....hi hi....Kul ska det bli att träffa dem iaf !!


Bara för att jag skrev i morse att mina sammandragningar var milda och snälla, har jag haft mkt under eftermiddan och som sagt en som kom rent från h-vete efter maten. Nu blir det vila resten av kvällen och fr.o.m i morgon seriösa försök att tagga ner på jobbet. Måste börja låta saker ta den tid de tar, inte springa runt och ordna allt NU !!


"Det hinns" ska bli mitt nya mantra....


Nämen nu blommar löken !! Min kära sambo har degat ner i soffan, och det är INTE vanligt den här tiden. Bäst jag passar på att mjuka lite med honom medan han sitter stilla.


Funderar på att baka scones och äta nybakt nån kväll. Skulle vara mysigt och gott. Kanske på onsdag då det blir soppa till middag - då är det ju lämpligt med nåt mumsigt till kvällsfika....


Ha en bra kväll !! // H



Av Hanna - 17 oktober 2011 12:21


....känns det att vara Mamma H  på jobbet idag...

Längtar hem till mannen som slutar tidigare än mig idag och som med lite tur hinner börja med dagens middag - tacos !

Lyx på en måndag !!

Presentation

Senaste inläggen

Länkar

Bloggar jag läser....

Tidigare år

Besöksstatistik

Kategorier

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards