Alla inlägg under juni 2010

Av Hanna - 17 juni 2010 10:35


Alltså, hur mkt otur kan man ha ? Vi hade ju ett par som ville köpa vårt radhus, de skulle kontakta sin bank och allt. MEN....hon blir av med jobbet samma vecka ! Så nu vågar de inte köpa nytt boende och har dragit sig ur. Nu ska jag ringa och tacka nej till mellanlandningslgh. Satan. *sorry* // H

Av Hanna - 17 juni 2010 06:53


...och ögonen trillar snart igen. Hann iaf med 06,00 bussen och kunde således stämpla in 06,30. Just nu har jag sparat ner en massa dokument som jag scannade igår, enformigt och trist ! Nu när de är sparade och döpta ska filerna "attachas" till sina ärenden....kände att en liten paus innan jag börjar med det var på sin plats !


Vi har valt elektriker till bygget ! 3 firmor fick lämna anbud och de som vann var 3 000 kr billigare än vad vi kalkylerat så en liiiten besparing kunde vi göra där iaf. Det blev en firma från Krokom som tog hem det. Utöver det fick vi den skriftliga kallelsen till byggsamrådet samt anmälningsblanketter för Vatten & Avlopp från kommunen igår. Högen med papper byggs på   


Provade Knäckig rabarberpaj igår och det var gott ! För gott nästan... Den rekommenderas i af ! Receptet är lätt att hitta på nätet....Prova vetja !


Ha en bra dag ! // H

Av Hanna - 16 juni 2010 07:51


Det hände iaf 2 roliga saker igår....och en bra men inte så kul grej....


Byggsamrådet inbokat till tisdag den 22/6 !  


På fredag den 18/6 kommer vår trevlige Kvalitetsansvarige hem till oss för att gå igenom bygget lite mer. Han är så rolig och engagerad ! Åker från Krokom till oss en fredag kväll bara för att hinna träffa oss och höra våra tankar om vad som komma skall. Känns bra att ha träffat honom innan BSR.


Banken hade skickat papper om räntesäkrningen så nu gäller det bara för oss att tänka ut hur vi vill fördela vårt lån. Frestande att lägga mkt på kortare tid, pga den låga räntan, men då hamnar man ju i sitsen att lånen ska läggas om när det kanske är skithög ränta och det vill man ju inte....Så vi kommer nog säkra en relativt stor del på längre tid...Ska räkna på det och bestämma oss snart.


Ja....det var väl det senaste på byggfronten ! Förutom att jag skissade på garage och placering i går, ha ha....tur att man inte blev arkitekt ! Vi ska ju som sagt ändra både placering och storlek på garaget och de tänkta ändringarna ska tas med på BSR, så det gäller att få det klart så fort som möjligt. Gärna innan fredag så vår KA kan hjälpa oss att titta lite på det innan det ska lämnas in.


Hej & hå ! Man lär sig mkt av att bygga hus. Även fast bygget inte ens är igång på riktigt ännu ! // H

Av Hanna - 15 juni 2010 07:00


Vilken tur att jag skyndade mig i morse för att hinna med 06.00-bussen ! INTE ! Den var sen. Inte jättesen, men iaf så pass att jag hann bli irriterad och frusen. Inte bra sommarväder i dag. Brrr...


Igår blev det inte mkt gjort. Jag jobbade över och promenerade sen till Ica Maxi för att handla. (grabbarna kom dit efter en stund) Hittade en solhatt till Lilla E och när jag frågade om han ville ha en grön eller en blå så gjorde jag ju ett litet misstag....Den fanns inte i rätt strl i den färg han valde. Så det slutade med att han åkte runt i vagnen och brölade "grön" medan det låg en blå hatt i vagnen. Hade helst velat köpa en grön jag med men så blev det alltså inte. -Sorry gubben !


Sen åkte vi förbi tomten och kollade lite, våra blivande grannar har varit och skyltat upp på sina tomter för att visa vilket hus de valt. Som det ser ut nu får vi 2 Fiskarhedenvillor, 1 Älvsbyhus, 1 Smålandsvilla och 1 LB-hus i kvarteret. Sen tror jag att det kommer ett par Eksjöhus till utöver vårt och tyvärr verkar de ha valt samma modell som oss oxå. Känns inte så kul, men det är ju så det kan bli. Vår säljare sa nyligen att han sålt ett par hus till vårt område.....


Oj vad jag tappade tråden nu. Det var ju gårdagskvällen som skulle avhandlas....


Ja, vi kom hem och packade upp matvarorna och sen skulle den lille läggas. Vi kikade lite på TV och tog det lugnt. Sen gjorde vi oxå kväll. Inte rafflande direkt.


Nu blir det lite kreditkoller. Tjo. // H

Av Hanna - 14 juni 2010 09:20


...kvällen....Då ska vi gå och lägga oss tidigt. Sova hela natten och vara piggare i morgon. Behöver det. Natten som var gav inte så mkt, vi fick visserligen sova ganska ostört men vi var båda mkt trötta i morse iaf. Önskar att vi hade TV i sovrummet såna här dagar. Jag gick ofta och la mig tidigt när vi hade det, men sovrummet är mkt mysigare utan så oftast gillar jag det bättre utan TV. Beror på om man frågar min "inredningshalva" eller min "bekväma halva".   


Vet inte så mkt mer just nu....vi väntar fortfarande på besked från de potentiella köparna. Sen hoppas vi kunna komma vidare med räntesäkring olikn.


Vill passa på att plussa & pussa på min sambo som jobbat hela helgen med att sätta gärsgård i Mjäla. 57 sjyssta meter och att fenomenalt tillskott i kassan är resultatet. DU ÄR BÄST !   

  

Nu ska jag plöja vidare så dagen tar slut nån gång. Vissa dagar längtar man bara hem till sitt eget krypin och sina älsklingar. // H

Av Hanna - 13 juni 2010 21:31


Sitter i soffan och njuter ut det sista ur helgen. Kikar lite tv och har ätit lite godis. Har haft det bra hemma hos mamma, umgåtts och mått gott. Ska strax packa fsk-väskan till lilleman och sen ta fram kläder åt mig själv att ha i morgon. Är trött, Lilla E vaknade första gången kl 04.00 och sen låg han och ormade sig i sängen ända till 05.20 då jag gav upp och gick ner med honom. Vi drog igång "Stora Maskiner" först & efter det "Pingu". Han har ro i kroppen att sitta korta stunder och titta själv, men om man sitter med honom kan han sitta lite längre. Jag gjorde mitt bästa för att småsova där vi satt, men det var svårt när jag hela tiden skulle svara på frågor om grävskoporna och väghyvlarna på TVn. Mysigt men sömnigt.   


Till middag idag åt vi Tortilla-pizza. Kollade i frysen och hittade skinka, ost och tortillas. Fyllde på med champinjoner, feta-ost och hemkokt tomatsås. Blev jättegott ! Man tager vad man haver...och i bland blir det riktigt bra !! Det blev över av tomatsåsen så jag frös in det och hoppas att det håller sig bra så man kan ta fram det och ha på nån annan pizza, i köttfärssås eller som bas till en pastasås kanske. MÅSTE bli bättre på matlistorna och veckohandlingen ! Just nu är det dålig planering och mkt samma, samma, samma känns det som. Måste tagga till...


Nu blir det kväll. Ha det gott ! // H

Av Hanna - 11 juni 2010 12:23


Efter att ha avvaktat i tre timmar (från det att de ringde från fsk) utan att NÅT har hänt har vi nu bestämt oss för att åka iaf. Men vi åker bil istället för buss. Lilla E verkar må jättebra, har bra aptit och hade inte varit jättedålig i magen heller (visade det sig när vi frågade lite närmre). Lite av en chansning kanske, men det skulle förvåna mig mkt om det visar sig att han är sjuk. Håll tummarna !


Hoppas att ni alla får en bra helg ! // H

Av Hanna - 11 juni 2010 10:18


Idag verkar vi få en sån där dag igen...när allt faller under kategorin TYPISKT ! Först ringer de från fsk och ber oss hämta Lilla E som på bara ett par timmar har lyckats bajja flera gånger och inte är helt bra i magen. Vi åt visserligen ärtsoppa till middag igår och så dregglar han KOPIÖST mkt just nu i kombination med mkt snor...så jag tror inte att han har magsjuka men jag förstår att de inte vill chansa. Han har varit "nödig" flera gånger varje dag på sistone helt enkelt, men nu kanske det var lite värre då eftersom de ringde. M åkte dit för att hämta honom och när de går till bilen skulle Lilla E köra vagnen.... Det slutade med att han välte vagnen och slog munnen i asfalten. Blödde en del och fläskläppen var ett faktum. Dessutom blödde det en del från tandköttet så M skulle ringa och se om det ska kollas upp. Det var det sista jag hörde, väntar på att de ska ringa igen och säga hur det går. Då får jag väl även en rapport på hur han verkar må, de sa visserligen på fsk att han var jättepigg och inte verkade sjuk så den biten är inte så farlig tror jag....men det blir inte långtur med buss iaf ! Det riskerar jag inte !   Sen är det inte säkert att vi åker över huvud taget till S-sund. Vi får se hur han verkar må. Många "vi får se" & "kanske" nu.... Livet som småbarnsförälder i ett nötskal !


Fortsättning följer.... // H

Presentation

Senaste inläggen

Länkar

Bloggar jag läser....

Tidigare år

Besöksstatistik

Kategorier

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards