Alla inlägg under mars 2010

Av Hanna - 19 mars 2010 06:54


.....då har den kommit. Första fakturan rörande husbygget. Vi har väntat på den faktiskt. Trodde ju att det skulle komma en för nybyggnadskartan för ett bra tag sen, men den verkar dröja. Istället var det handpenningen på tomten som blev premiärfaktura ! Vi har fått ett nytt konto, "Byggräkningskonto", som allt ska betalas i från. Till det kontot kan vi både sätta in kontanter själva och säga till om vi vill ha insatt från kreditivet. Tänkte dock börja med att sätta in våra egna sparade pengar och betala med dem så långt det räcker så att vi inte behöver nyttja kreditivet så tidigt. Vi fick visserligen jättebra räntevillkor på det, men det känns bättre ju längre vi kan dra ut på det... Ska scanna fakturan och skicka till banken, de vill ha kopior på allt. Känns bra att det åtminstone händer NÅT ! Sen vore det ju ännu roligare om det var nåt praktiskt på tomten istället för en faktura...men men....


asdf

Längtar tills det är vår tur att gräva !


Vi hade min mamma på besök igår kväll, hon kom med tåget kl 19.00 och stannade över tills idag. Funkar ju bra när grabbarna är lediga idag, de ska åka med henne in på stan och sen vinka av henne när hon tar bussen hem efter lunch. Själv har jag varit på jobbet sen kl 06.23 Tjiiihooo !


Ha en bra fredag. Det ska jag ha. Träffa C på lunch, jobba lite till, sen åka till fam Velour  & laga middag tillsammans med dem....Tar med oss deras skoter när vi åker hem. Skotertur i helgen med jobbet. Wiiiie !


Dessutom är det mindre än en vecka till lön ! // H

Av Hanna - 18 mars 2010 09:18


Det snöar och är lite tråkigt. Bara därför ska jag sluta lite tidigare och hämta Lilla E på fsk. Käraste M har möte efter jobbet så han hinner inte. Tur att jag jobbade 2 timmar övertid igår, de tar jag ut idag !


Maten på Simon & Viktor var himmelskt god. Rullade hem som en mätt och belåten boll ! Se nedan vad jag smaskade i mig....Behövs nog ett Vasalopp för att förbränna den måltiden...



Vitlöksräkor
Handskalade, vitlöksfrästa räkor på brödkrutonger

 

Silvers
Kyckling, vitlöksfräs av grönsaker och
champinjoner, tagliatelle, gratinerad
med vår egen ostblandning

 

Lingon/kola
Parfait med smak av lingon och
kola serveras med digestivekrisp


Nu har det blivit dags att fortsätta dagens inkomstbringande uppdrag ! // H

Av Hanna - 17 mars 2010 17:14


Äntligen händer det nåt. Byggnadsritningar och bygglovsansökan landade i brevlådan idag. Ska skrivas under och postas fortare än kvickt ! Vill inte ha en minut mer fördröjning nu !!


Man får mkt gjort när man jobbar över. Trots paus för lycko-blogg-inlägg ! // H

Av Hanna - 17 mars 2010 11:47


Blir lite ledsen när jag läser min blogg "för ett år sedan". Jag mådde inte riktigt bra, hade ofta dagar som kändes jobbiga och var emellanåt riktigt less på att vara hemma. Även om jag var med mitt älskade barn och tog vara på tiden, så smärtar det mig att jag just då inte NJÖT av det i fulla drag alla dagar. För nu, när jag tänker på framtiden och eventuell utökning av familjen, så bara längtar jag till den där tiden när man får bara vara mamma. Kanske är det "gräset är grönare"-effekten som spelar mig ett spratt !?! Nu för tiden är jag ofta trött och slut i knoppen, men jag njuter av varje (nästan iaf, inte de skrikiga och jobbiga   ) sekunderna med min älskade son. Längtar efter honom när jag är på jobbet och tar varje chans att gosa med honom, snart kommer han börja vråla "mamma släpp mig" ! Jag hoppas verkligen att jag inte kommer hamna i samma mående om jag får ynnesten att vara hemma ännu en gång i framtiden ! Då vill jag bara njuta !


En liten lunch-fundering bara. // H



Av Hanna - 17 mars 2010 08:28


Solen skiner !


Bara därför ska jag jobba hela långa dagen och även lite övertid ! Ska jobba fram tills att jag ska gå på Simon & Viktor med min avdelning och käka en god bit mat. Eftersom vi splittras lite efter omorganisationen, så ska vi avsluta det "gamla" med god mat och en stunds umgänge. Ser fram emot det samtidigt som jag egentligen vill hem och stöka. Men men...en kväll ute kan nog göra gott....Städa kan man göra sen....   


Funderar på att ta en lunch på stan idag. Har ju gott om tid eftersom jag ska jobba fram till 18.30 Ska bara se om jag kan få tag i nåt sällskap.....sista sekunden-bokning på G igen...


Hoppas att ni alla får en bra dag ! // H


Av Hanna - 16 mars 2010 13:24


....på längden med sina 86 cm.....men precis på viktkurvan med de 12650 gram han vägde in på idag. Stor & tuff kille som inte heller denna gång sa ett endaste pip när de gav honom sprutan. Allt gick jättebra på kontrollen och han passade dessutom på att uttala ett nytt ord när vi var där, nämligen traktor ! Han älskar ju traktorer men har inte tidigare sagt just det, så det var lite kul. Nu är inte nästa kontroll förrän han blir 3 år, men vi ska nog boka in oss åtminstone för vart halvår för att kolla så allt är ok iaf. Kul oxå att ha uppskrivet lite hur han växer, ifall man får fler barn och vill jämföra.... Nu slår det mig att han har vuxit 8 cm på tre månader, så kanske är det inte så konstigt att han sovit dåligt ? Växtvärk minns man ju hur det kändes....inte kul !



Nu ligger han iaf ute i vagnen och sover. Vi gjorde ett stopp på ÖF och käkade lunch, sen blev det promenad hem i åtminstone lite sol. Jag hoppas att han sover minst 30-40 minuter till, så jag hinner röja undan lite i köket och dammsuga i hallen. Skulle behöva skura oxå....bäst jag sätter i gång.


Ha det gott. // H

Av Hanna - 16 mars 2010 06:59


...knackig natt med uppvak 10 ggr i timmen sen midnatt är jag trött ! Den lille mannen har varit täppt i näsan och allmänt stökig. Dessutom bestämde han sig för att kliva upp redan kl 06.00 Nu har vi fikat & vinkat av M när han åkte till jobbet. Det är tråkigt väder idag, så vi tar bussen till BVC, ska gå hemifrån 09.45 Tills dess ska vi inte göra så mkt, slappa och njuta av den lediga dagen ! Efter BVC-besöket ska vi nog gå ner på Öppna och käka lunch, annars blir det så sent om vi ska gå hem först. Tänkte nämligen hem, även om vädret är fortsatt tråkigt ! Jag behöver röra på mig, och få frisk luft. Nu ska vårtröttheten motas i grind ! Kanske lite sent eftersom jag redan är förlamat trött emellanåt, men iaf ! Passar ju dessutom bra att ta en promenad efter lunch, så får den lille mannen sova extra gott i vagnen.


På fsk sa de när M hämtade igår att Lilla E var så trött eftersom han var så grinig och ledsen. Och visst var han trött....oxå.....men mest var han ju bajsnödig ! Direkt när de kom hem fick han gå på pottan och göra ifrån sig. Vi har märkt att ofta när han är på dåligt humör så beror det på att han är nödig. Här hemma har han ju sagt baja vid något tillfälle, men oftast är det andra signaler som visar att han måste gå. Ska tipsa fröknarna om att pottan/toaletten är ett bra sätt att få bukt på hans vresighet. En arg liten skitgubbe minsann !


Nu ska jag se om inte min lilla glada gubbe vill mysa lite med mig.... Ha en bra dag ! // H

Av Hanna - 15 mars 2010 20:15


Det ska jag titta på ikväll. I sovrummet. Mysigt. Är trött och känner att jag, trots att jag är ledig imorrn, ska göra kväll tidigt och ladda batterierna ordentligt. Dagen har varit lite småstressig. Det har dykt upp nya saker att göra hela tiden så jag har känt mig lite jagad och inte färdig med nåt. Satt dock kvar till 17.15 så det är rent på skrivbordet iaf inför min lediga dag. Jag ska vara hemma med Lilla E imorrn, har tid på BVC och tänkte kanske även göra ett besök på Öppna Förskolan. Lyxade till det ordentligt och tog en heldag när jag ändå behövde ta ut ledighet... Hoppas på lite mysmorgon och sen en skön promenad till Torvalla Centrum och hälsocentralen. Kanske hinner vi promenera förbi tomten och kolla hur det går för grannarna som bygger just nu. För vår del verkar det som om bygget kommer försenas ytterligare lite. Trist, men så kan det ju bli när många beställer samtidigt. Blir lite knivigt med försäljningen av radhuset som var planerad att ske tidigare...så vi har lite att fundera på just nu....man vill ju liksom maxa vinsten och minimera stöket. Har ju alternativet att sälja radhuset lite tidigare och flytta in i en liten lägenhet under sommaren, men det är ju så mkt stök !! Vi får se hur vi gör. Ska avvakta och invänta definitivt byggstartsdatum innan vi bestämmer nåt. Fick iaf väldigt bra villkor och ränta på vårt Byggnadskreditiv när vi var på banken i fredags så det känns bra. Kommer inte behöva utnyttja det ännu eftersom allt ligger så pass långt fram i tiden, men det är klart och vi kan bocka av det på världens längsta "att göra"-lista. Check !



Nu ska jag göra kväll. Borsta tänderna och krypa ner under täcket. Kommer nog somna ganska snabbt. // H



Presentation

Senaste inläggen

Länkar

Bloggar jag läser....

Tidigare år

Besöksstatistik

Kategorier

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards