Alla inlägg under september 2011

Av Hanna - 27 september 2011 11:34


Det ilar i mina ljumskar och så har jag konstant kissnödighetsrysningar.....brr.... Verkar som om mina två graviditeter fortsätter vara väldigt olika, för detta upplevde jag nog aldrig när jag väntade storebror.  Mkt mindre sammandragningar den här gången oxå, trots att jag gör mkt fysiska grejor som att bära panel, köra skottkärror med jord osv....med Lilla E kunde jag knappt gå uppför trappan utan att det skulle dra ihop sig till en stenhård kula.


Men en av de saker som är LIKA är numera aktiviteten i magen. Från att ha trott att det är en liten slöis som slappar där inne, så är jag  nu rätt övertygad om att det är ännu en VILDE. Snacka om att möblera om emellanåt ! Sitter och småskrattar för mig själv när den bökar omkring, men rätt vad det är sätter man skrattet i halsen för då trycker h*n till på blåsan så man blir akut kissnödig....


Såhär stor  ska h*n tydligen vara enligt babyzone.com


Lite reflektioner såhär dagen innan vi äntrar v25 ! // H

Av Hanna - 27 september 2011 10:28


Idag kanske det händer. Jajjamen, nu ska den här familjen uppgradera sig lite.....återkommer med detaljer ! // H

Av Hanna - 26 september 2011 08:17


Måste. Hämta. Kaffe. Nu.


Har haft en bra helg, jobbat massor med garaget (spikat panel så hela högersidan av kroppen värker) samt även grundmålat denna panel. Vi jobbade på själva i lördags medan Lilla E var en ängel och lekte med sina bilar på lagom avstånd hela tiden. Igår hade vi hjälp av svärföräldrarna, så nu känner vi oss vid gott mod och är taggade inför fortsättningen !


Men det har inte bara jobbats.....Har även varit myslediga om kvällarna, och hade middagsgäster i lördags. Bakat har jag gjort, kladdkaka och kanelkaka som jag nämnt tidigare. Fixat en veckosallad oxå - mkt bra ! Känner mig glad men trött och nöjd efter en BRA helg. Den innehöll det mesta, som en helg ska !


Denna vecka ska jag på MVC, gå snabbkurs i nya Officepaketet, fira svägerskan som fyller år, fortsätta måla och snickra ute, städa inne, planera 3-årsfirande, kanske baka nåt mer samt pussa på min älskling som har namnsdag (tror jag vet vad han ska få i "bara för att -present")  och slutligen så ska det alltså tok-firas på söndag att vår lille prins fyller år.  Jo, jag glömde ju att vi dessutom ska fixa några paket till inför söndagen....har ett par stycken klara men vill gärna ha med några till....inga stora grejor men det är ju roligt med många paket.   


En rätt fulltecknad vecka med andra ord. Bäst man sätter igång. Hej ! // H 

Av Hanna - 23 september 2011 17:52


Jaha, nu har man gjort det igen. Bakat alltså. På senare tid har mitt bak-intresse skjutit i höjden och jag svänger ihop den ena kladdiga kakan efter den andra. Ikväll blir det en Nougatkladdkaka, som jag tror kommer bli hur god som helst. Den står i ugnen nu....


Tänkte ge mig på Kanelkakan senare ikväll, eller i morgon kanske beroende på orken. Bra med kakor som man skär i bitar, lätt att frysa in och ta fram vid behov....till exempel om en vecka då sonen fyller år.   Har ännu inte tagit nåt beslut på om det kommer bli nåt riktigt barnkalas eller om vi kör som vi brukar - de som vill är välkomna på fika helt enkelt. Tänkte kanske bjuda barnen på gatan eftersom de leker rätt mkt med varann.....men vi får se. Det brukar ju bli en del ståhej iaf....familjerna och en del vänner brukar ju dyka in.... Kul !! Har fixat lite Rorri-grejor som vi ska pynta med och så kommer ju tårtan ha det motivet oxå. Hoppas han kommer gilla det ! Ser iaf fram emot att få fira vårt (snart) 3-åriga hjärtegull !


Nähä, om man skulle ta och diska undan och hacka lite nougat till dekoration oxå. Smask..... // H

Av Hanna - 23 september 2011 10:15


Ja, barn säger ju en hel del roliga saker.....dagens hittills bästa är ändå...


Mamma, du är min bästa gris

sagt med riktigt mild och gosig stämma


Och klockan är inte halv elva på förmiddan än heller. Så det lär ju kunna komma mer under dagen....he he..


Vi har ju ledig fredag, men tyvärr kunde inte mannen vara hemma med oss eftersom guldsmältorna på jobbet har strulat i veckan så han halkat efter. Han hoppas dock kunna jobba halvdag, och om han lyckas med det så är han ju hemma snart ! Håller våra tummar då detta var tänkt som en dag då vi skulle få en del gjort på garaget.


Skulle vilja baka nåt i dag. Läste nyss (på en av bloggarna jag följer) ett recept på Kanelkaka som verkade gott och rätt lättbakat, men jag har inte nog mkt mjölk hemma.....men ska nog prova den så fort jag har möjlighet. Tack för tipset M !   


Ska ta mig en kopp kaffe och bläddra lite i en tidning nu. Slappa några minuter och sen ta tag i lite tvättfix. Undrar vad man ska hitta på för fredagsmys idag ? Tacos till middag kanske......


Ha en bra fredag så länge ! // H

Av Hanna - 21 september 2011 12:05


Mitt i veckan och det som var en planerad sovmorgon blev inte så. Givetvis vaknade sonen tidigt och jag likaså, men vi kunde iaf mysa på hemma en stund extra och sen promenera i lugn och ro mot förskolan. Lämnade 7,45 idag eftersom det blir sen hämtning. Jag ska på Friskvårdsseminarium på eftermiddagen och slutar inte förrän kl 17, så mannen får hämta den lille. Vet inte säkert vad eftermiddagen/kvällen kommer innebära, men förhoppningsvis en bra kombo av nytta och nöje.


Det är kanonväder idag, solen skiner och luften är underbar. Himlen klarblå ! Passade ju alldeles ypperligt när de har fotografering på förskolan och dessutom utomhus ! Hoppas att lillhjärtat är medgörligt och sitter stilla så han fastnar på bild.    Han får ju gärna se lite glad ut oxå....


Idag går vi även in i v24 i väntan på Spöket. Halsbrännan börjar bli påtaglig och är ett dagligt inslag sen en liten tid tillbaka. Annars inga större bekymmer, det rullar på och jag är glad för varje dag som passerar utan problem. Rygg och höfter säger ifrån om jag sitter ner för länge, men går jag bara upp en stund och rör mig lite så känns det bättre på en gång. Att vara med på garagebygget och bära panel osv går bra och jag känner mig fortfarande stark och pigg i kroppen. Skönt ! När jag väntade Lilla E så minns jag tiden från v22-23 nånstans som mkt tyngre och jobbigare, så jag är mkt tacksam för att graviditeterna är så olika på det planet. Inte så mkt svullnad än heller, lite strumpränder på kvällen och så har jag fått byta till större ringar på fingrarna.....även det MKT MKT bättre än förra gången. Vid passerad halvtid då, grät jag nästan varje dag över mina onda svullna fötter och händer. Nu märker jag det knappt ! Håller mina tummar att det fortsätter så !


På fredag har vi ledigt hela familjen, då ska det snickras och målas om vädret tillåter ! Helgen går väl i jaktens tecken för gubben, men vad jag och lilleman hittar på är ännu oklart. Vi får se !


Hoppas att ni alla har en lika fin dag som vi har här i vår lilla stad ! // H

Av Hanna - 19 september 2011 13:54


Vi bör glädja oss åt det vi har utan att göra jämförelser.

Man blir inte lycklig så länge man plågas av att andra är lyckligare.


- Lucius A Seneca

Av Hanna - 19 september 2011 12:00


Helgen kom, helgen gick. Följande hände....bland annat...


* En långsida på garaget har nu underbrädor till panelen.

* Promenad med fika och äventyr i underbart höstväder.

* Fikamys med goda vänner, kladdkaka och kanelbullar. MUMS !

* Förkylning med halsonta har tagit en del kraft från mig.


Det var en del av det iaf. Tog några bilder när vi var ute på promenad som jag ska försöka tanka över till datorn inom kort. Tror att några kan ha blivit bra iaf. Lekfulla barn i höstmiljö är roliga att fota !


Imorse hände nåt roligt. Återigen är det sonen som lyckats ! Jag hade precis kommit ur duschen är står således helt oklädd i badrummet, ska precis ta fram deo ur badrumsskåpet när Lilla E kommer in. Han klappar mig på rumpan med bägge händerna och säger "mamma, du är fangtastisk". Jag blir såklart lite glad och vänder mig mot honom för att säga tack, då pekar han på mina bröst och säger "men titta vilka nakenbitar". En alldeles underbar start på dagen och nu när jag tänker på det kan jag bara le. Härliga älskade barn ! Nästan vad som helst kan hända idag och jag kommer le iaf....


Nu ska sista äppelbiten sväljas ner och sen ska det vidimeras avtalskopior på löpande band. Så det så ! // H


Presentation

Senaste inläggen

Länkar

Bloggar jag läser....

Tidigare år

Besöksstatistik

Kategorier

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards