Alla inlägg under januari 2009

Av Hanna - 18 januari 2009 21:51


Hemma igen efter en tripp till Strömsund. Kul att vara i väg en sväng men alltid skönt att komma hem igen.  Lilla E fick träffa sina storkusiner L & T och även gosa en hel del med sin moster L. Han fick även en fin varm-tröja á la Helly Hansen av dem som han genast tog i bruk. Jättefin och Jätteblå !





 

I väntan på Monstret Måndag kollar vi på "och han älskade dem alla" och äter lite godis. Smaskens. Men det är mest M som kollar på filmen, jag tycker att den är läskig så jag bloggar lite i stället.


Hoppas ni haft en trevlig helg !! På återseende // H

Av Hanna - 16 januari 2009 22:08


Fredagen går mot sitt slut och helgen väntar. I morgon åker vi till Strömsund för att gratulera P som fyller 35 år på måndag. Ska bli kul att träffa alla, även om det inte var så länge sen sist.


Just nu är det nyheter på TVn, annars kollar vi på Let's Dance. Man pendlar ju mellan skratt och gråt när man ser vissa deltagare. Jag hejar på Magnus Samuelsson. Tycker det ser så roligt ut när den jättemänniskan dansar omkring !


Provade ett nytt sätt att tillaga fisk idag. Med thai-smak. Gott och mkt enkelt. Gjorde sig själv. Här kommer receptet från ICA:s hemsida.


Fiskgratäng Thai  ( 4-6 portioner )


Tillagningstid: Max 20 min



2 paket frysta tinade fiskfiléer, t ex sej. ( á 400 g )

1 paket frysta wokgrönsaker ( 500 - 600 g )

1 bursk thailändsk grytbas ( 400 ml)

4 salladslökar

1 tsk salt

                                          Fiskgratäng Thai

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Lägg (de tinade) fiskblocken i en ugnssäker form. Strö 1 tsk salt över fisken. Täck fisken med wokgrönsakerna. Fördela thai-grytbasen över.
3. Ställ in mitt i ugnen i 20 minuter. Strimla salladslöken fint och strö över.


Servera med jasminris.




Med det får det vara nog för i kväll. Ska gosa ner mig under täcket med M och kolla fortsättningen på Let's Dance.


Sov gott och ha en trevlig helg !  // H

Av Hanna - 16 januari 2009 11:04


Snabb fredagshälsning innan vi drar in på stan för en fika med T. Ska bli trevligt, hon pluggar oxå så vi ses inte ofta alls så det finns en del att surra i kapp.


Kallvädret håller i sig så det blir till att bädda ner den lilla mannen i åkpåsen med lite filtar och annat gos. Ser så skönt ut så man blir ju lite avundsjuk. Och när man tar upp honom så är han alldeles varm och go, mysgubben min.


Nu ska jag ta upp honom, byta blöja och klä på ordentligt. Han somnade redan vid 21-00 i M:s knä och vaknade sen vid 04.00 för att käka. Somnade om, vaknade och åt vid 09.30 och somnade sen igen och sover fortfarande. Vaccinationen måste ha tagit på krafterna.


Ha en bra dag och må så gott !! // H

Av Hanna - 15 januari 2009 21:53


Min älskade Lilla E ligger nu och sover i sin pappas knä. Han är gnissig och mår nog inte riktigt bra. Han var jätteledsen innan han somnade och har vaknat till några gånger och gråtit krokodiltårar. Beror nog på vaccineringen och går säkert över tills i morgon men ändå lite jobbigt. Man blir ju ledsen själv oxå när han inte verkar må så bra. Tur att han har en snäll och go' pappa att mysa hos.


                                            


Vi hörs i morrn ! Freeeeeedag ! // H



Av Hanna - 15 januari 2009 13:01


Det var visst inte - 6 grader i morse när jag skulle iväg. Det var - 16 !! Som tur var hade jag bäddat ner Lilla E ordentligt i den supermjuka gosiga åkpåsen och dragit på honom den fina mössan som han fått låna av sin kusin Stora E. Själv hade jag min nya jacka med tillhörande byxor. De var jättebra ! Så vi klarade oss bra iaf, men tog bussen halva vägen för säkerhets skull. Jag måste ju ha varit helt apa-trött när jag kollade temometern i morse, såg fel på 10 grader !!


Nu är min lilla kille inte så liten längre. Vågen visade 6 250 gram och han är 62 cm lång. Sen så fick han 2 vaccinationssprutor och det gick jättebra, han sa inte ett pip när hon stack honom. En liten tuffing sa BVC-sköterskan. Får se om han får feber och lite ont av den ena sprutan, fanns en viss risk för det sa hon.


Nu ska jag förbereda middagen, Potatis och Purjo-soppa. Svärmor kommer hit och äter med oss, sen ska hon följa på husvisning. Hoppas att huset är fint och att vi är de enda där. Troligtvis kommer det vara jättefint och en massa folk = dyrt hus. Tråkigt.


Ha det bra i kallvädret !!  // H

Av Hanna - 15 januari 2009 08:29


Hurra för det ! Då får jag ju prova vad nya jackan och överdragsbyxorna går för ! Köpte dem i går. Glömde klämma in det i den kortfattade resumén av gårdagen. Grårutig jacka och svarta byxor. Softshell. Jättesköna, fina och förhoppningsvis lagom varma. Ska ju ta vagnen och styra mot Torvalla idag igen. Lilla E ska vaccineras. Sedan ska vi nog bara köpa med oss ett par potatisar och en purjolök till middagssoppan och vända hemåt igen. Blev inte så mkt tid hemma igår så det känns lite behövligt.


Nu måste jag lägga på ett kol om jag inte ska behöva stressa när Lilla E vaknar och vill ha mat. Tänkte gå hemifrån senast vid halv tio.


Ha en bra torsdag. Ni vet väl vad det är för dag i morrn !!?  // H

Av Hanna - 14 januari 2009 23:05


Nu har mittendagen, dvs onsdagen passerat i ett huj. Här kommer den i korthet...


Upp ganska tidigt och ut i snålblåsten/snöyran för att hinna till  Babymassage och sångstund på Gläntan. Sedan kaffe med lite andra mammor eftersom det var Öppna Förskolans Babyöppet. Tog bussen till Triconor, Barnens Hus och IXO. Blev upphämtade där av käraste M  när han slutat jobba. Thai Take Away-middag inhlandlad i den lilla husvagnen i Brunflo och sen medtaget hem till M, D & E. Gott. Kaffe och lite surr hemma hos dem medan M lånade deras garage och bytte olja i bilen. Åkte via Grytan hem och spanade in det fina huset som är till salu där.


Så gick det till när onsdagen den 14 januari avverkades.


 Nu myser Lilla E med sin pappa, snart ska han äta nattamålet och bli stoppad i säng. Detsamma gäller hans föräldrar. I morgon väntar vaccinering och husvisning.


Godnatt !!  // H

Av Hanna - 13 januari 2009 22:09


...var tisdagen det. Skinkfrestelsen blev god och fick med beröm godkänt av M när han kom hem.


Nu i kväll har vi varit hos A & D som flyttat in i en ny lägenhet nyligen. Premiärbesök där för oss. Trevlig lägenhet, lite surr och gott fika. Åkte hem när de skulle kolla på Andra Avenyn, den serien har varken jag eller M sett ett enda avsnitt av. Undrar om den är bra !?


Just nu sitter jag och lyssnar på Lilla E som jag la för en stund sedan. Hörde att han muttrade och gruffade lite först, men nu är det tyst. Funkar jättebra att ge honom mat, byta blöja, ta på honom pyjamas och sen lägga i sängen. Säger godnatt och smyger ut. Vi har dörren till sovrummet öppen så han hör oss hela tiden och det verkar som om det räcker för att han ska varva ner och somna. Hoppas verkligen att detta är en rutin som vi kan fortsätta med !!


Dagens roliga ! En kille som M har bott granne med och alltid lekte med som barn ringde i kväll och berättade att han ska gifta sig i maj. Han bor numera i Göteborg så om allt stämmer och inget oförutsett inträffar ska vi åka dit i maj och gå på kalas. =) De har haft väldigt lite kontakt på senare år och jag har aldrig träffat honom så det ska bli kul ! M ska även göra deras ringar.


 Undrar om han tänker göra nån vigselring åt mig  nån gång !?!


Info om Signo B034


En sån skulle matcha min förlovningsring kalasbra. *blink blink*


Hur som helst ska det bli trevligt att gå på bröllop. Sjysst med en liten semestertripp i maj söderöver oxå. Jag är ju ledig så för mig är det ju bara att åka, M får komma i håg att lägga in om ledigt i god tid så det inte strular med det när det börjar närma sig.


Nu ska jag lägga ner det här för idag och goas lite med min tilltänkta make. 


Sov gott, hej hej ! // H 

Presentation

Senaste inläggen

Länkar

Bloggar jag läser....

Tidigare år

Besöksstatistik

Kategorier

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<<
Januari 2009 >>>

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards