Alla inlägg under februari 2010

Av Hanna - 21 februari 2010 14:57


Inget direkt motorcykelköparväder kan man tycka....iaf inget väder man provkör i...    Det blev ingen affär idag, men kommer med allra största sannolikhet bli det inom kort. Han vill ha den, men skulle fundera lite mer och höra av sig. Mkt tyder på att han kommer slå till, men det är ju inte klart förrän det är klart. Med andra ord får vi hålla tummarna ett tag till. Spännande.


Imorgon blir det nog fsk för den lille, han är mkt piggare och hostar bara lite emellanåt. Om inget oväntat inträffar i natt så blir det vanlig måndag i morrn. Skönt att komma in i rutinerna igen, man slöar i hop av att vara så mkt hemma som vi varit nu. Kul oxå för Lilla E att få komma iväg och träffa lite kompisar igen. Tråkföräldrarna hittar ju inte på lika mkt bus som polarna !   


Nu blir det lite mellis. Hej va helgen gick fort ! // H


Av Hanna - 20 februari 2010 14:17


Nu har vi äntligen fått 3D-ritningen på köket. Det ser jättevitt ut på bilden eftersom kaklet är kritvitt. Just det där kaklet har ju inte vi valt heller, det är nog standard i ritprogrammet bara... Sen är skuggningen lite dålig så man ser inte riktigt hur luckorna ser ut. Men det ger en hyfsad bild av hur det kommer se ut iaf ! Vi känner oss mkt nöjda.....


  



De infällda spotlightsen ser ut att lysa starkare än allt, (säkert därför det ser så kliniskt vitt ut) men det är dimmer på dem, så man kan dra ner lite på styrkan och få mysigare belysning över bänken om man vill. Där de har ritat in en klocka kommer vi nog ha ett eller ett par öppna hyllplan...


Tror ni vi kommer trivas i vårt kök ?? // H

Av Hanna - 19 februari 2010 20:50


...som en plätt ! Igen... Köpte ju med oss god thaimat från Lilla Siam och åt tillsammans med J & G som varit barnvakt medan vi var på Sjödins. Tack snälla ni för hjälpen och trevligt middagssällskap !

 

Det gick bra på Sjödins och vi har nu gjort en del av valen till köket. Det blir vita luckor/lådfronter och bänkskivan blir i ek, som golvet. Jag gjorde flera val som jag på förhand hade tänkt nästan tvärtom...inget grått till exempel och inte en stenliknande skiva....men grundtanken om ett ljust fräscht kök höll vi fast vid men nu blir det ett som känns lite varmare tack vare träinslagen. Kaklet har vi inte valt ännu, det ska vi på Nyströms och göra sedan. Men det blir nog ett ljust alternativ där med. Vi går på den klassiska linjen, kanske inte hypermodernt och helt inne just nu men heller aldrig omodernt. Känns bra ! Vi kommer få en fil med de nya ritningarna så fort de är gjorda efter de önskemålen vi hade, kanske kan jag lägga ut bilder från den sedan. Datorn på Sjödins hade lagt av lagom tills vi kom dit, men hon som hjälpte oss skulle göra det i morgon om det funkar då och sedan maila det till oss. Väntar och längtar....såklart !   


Vi har även bestämt vad vi ska göra med den övre hallen där vi bor nu, den behöver ju fixas till så den blir lika fräsch som nedre hallen och trappan. (måste komma i håg att lägga in bilder på trapprenoveringen, den blev ju så bra) Vi ska sätta sån renoveringstapet och sedan måla i nån ljus färg. Lister och dörrfoder ska målas vita.  Vi ska även måla en dörr på nedervåningen vit. (alla andra dörrar är vita så vi kan inte fatta att de förra ägarna inte målat den sista oxå ?) Det jobb vi lagt ner här var bra investeringar sa mäklaren och hon sa även att vi inte behövde göra nåt mer efter att vi fixat dessa grejor. Skönt.


Nu ska jag kolla lite OS och lite annat. Mysa med mannen och bara ha det bra. Nighty night vänner ! // H

Av Hanna - 19 februari 2010 09:09

 

...samma känsla att ha ledig fredag denna veckan. Efter två dagars VAB:ande känns man helt dagvill....men fredag är det iaf och det är ju skönt. Två dagars familjemys framför sig. Vi gillar !


Natten har varit väldigt lugn. Lilla E har knappt hostat nåt, höjde huvudändan på hans säng ännu lite mer och det verkade göra susen. Var lite orolig för natten eftersom han två gånger under eftermiddan/kvällen hostade tills han kräktes slem. Men som sagt så gick det bra, och vi fick sova ända till klockan var nästan 08.00 i morse. Skönt ! Vaknade och gick på toaletten, lilleman kissade pottan full ! Inte konstigt när blöjan var torr.....fattar inte hur han kan hålla sig hela natten när han uppenbarligen har FULL blåsa...men men...duktig är han iaf. Sen kollade vi på Rorri Racerbil innan vi gick ner och käkade frukost. Mysmorgon !



Nu sitter jag med datorn och den obligatoriska kaffekoppen, medan den lille leker med traktorn på golvet. Lastar i och ur vagnen och kör runt, runt, runt...."brum brum" Tänk att traktorer verkar vara det bästa som finns för många småkillar !?


En röd plasto-traktor, världen bästa leksak ?

 

Jag har drömt om kök, kakel och framförallt bänkskivor i natt. Det märks att det just nu bara är en enda sak som snurrar i huvet ! Tror jag ska surfa runt lite och samla inspiration.....Vi hörs ! Trevlig helg på er ! // H

Av Hanna - 18 februari 2010 20:26


Redan i morgon kl 16.30 ska vi på Sjödins och bestämma hur köket ska se ut.


Jippi !


Under tiden ska Lilla E vara med J (och kanske G)....Första gången vi har "extern" barnvakt.  Supersjysst av dem att ställa upp !   Vi tänkte köpa med oss mat från Lilla Siam hem när vi är klara så det blir god middag i goda vänners lag som avslutning på dagen !! Very nice !


Nu ska vi kolla Vampire Diaries på TV6-play. Hade tänkt kolla det på TV men missade att det började kl 20.00, vi trodde det var en timma senare....så....tur att datorn och internet funkar !



Trevlig kväll på er // H

Av Hanna - 18 februari 2010 15:18


...krafterna att vara tussig. Lilla E har sovit i 2h och 10 min...hittills...INOMHUS !! Det händer inte ofta. Dessutom ligger han i soffan, bredvid mig som har datorn igång, läser tidningar & böcker, pratar i telefon och sörplar kaffe.... Han sover som en stock helt enkelt !!! // H

 

Av Hanna - 18 februari 2010 13:19


Här kommer lite blandade bilder tagna på sistone.....

      


        

Hmm....det här med kortkalsonger verkar kul...men hur funkar de ?

 

       

Pälsmössan har varit kanonbra denna kalla vinter !

 

  

Men man blir trött av att vara ute, så trött så man somnar i pulkan...

 

  

En fin lördag när vi promenerade bort och kollade på våra framtida grannars pågående bygge. Kortet är taget från vår tomt !

 

     

Såhär kul är det att sitta i tvättkorgen...

 

Ja det var en liten radda med bilder från senaste tiden. Blir mkt kort tagna på Lilla E, själv fastnar man inte lika ofta. Tur är väl det....hihi...


Jag har VAB:at sen igår. Det blev en rejälare förkylning för den lille än vad vi först trodde. Febern kom inte på en gång, men har legat på 38-38.6 de gånger vi kollat. Periodvis har han säkert haft betydligt högre än så. Idag är det dock bättre och natten har varit lugn. Han hostar mkt och är rosslig i bröstet, men som vanligt så är han vid gott mod iaf. Ett litet lyckopiller är han minsann....precis som fröken på fsk kallar honom...


Igår hade vi besök av C under några timmar. Riktigt roligt ! Jag skulle ju ha träffat henne för en lunch under veckan, men eftersom jag blev hemma kom hon hit i stället. Vi fikade och surrade, kollade köksritning och diskuterade kakel och så vidare. Är lite klokare nu....men känner fortfarande att "gaaah, vad ska man välja !?!? ". Kommer nog satsa på klassiska färger och material....ljust och fräscht vill jag ha det. Helst NU !!   


Idag kom köpekontraktet för tomten i brevlådan. *wiiieeeii* Så kul när det händer grejor !


Men det bästa av allt !!!

typ....


På söndag ska M visa motorcykeln för en kille som verkligen vill ha den....så med lite tur kommer han få sälja den utan att annonsera och till ett bra pris trots att det inte är säsong. Det är en kompis till min bror som varit ute efter hoj ett tag så vi mailade bilder och info för nån vecka sen och i morse ringde han och frågade om han inte kunde få komma på söndag och kolla, han hade legat sömnlös hela natten och tänkt på det och kommit fram till att han ville ha den.  M har ju haft lite otur när han annonserat den förut, har alltid funnits nån billigare på Blocket...Skönt om det löser sig så smidigt, och skönt oxå att ha det gjort. Till våren kommer vi ha fullt upp iaf med en massa annat....


Nu ska jag läsa lite deckare medan barnet sover. Ha en bra dag ! // H

Av Hanna - 16 februari 2010 12:21


Äntligen har den kommit. KÖKSRITNINGEN ! Åh vad jag ser fram emot att få välja hur mitt kök ska se ut ända från grunden !! Kul men svårt !!! Tips emottages gärna....   


Den här utformningen kommer arbetsdelen av köket att ha...

Men vad ska vi välja för luckor, bänkskivor och kakel ??

HJÄLP !

Bilden lånad från www.eksjohus.se

 

Ett mkt otrevligt problem detta.....not !   


Jobba, fika semla, gå på möte, åka hem ! Hej ! // H

Presentation

Senaste inläggen

Länkar

Bloggar jag läser....

Tidigare år

Besöksstatistik

Kategorier

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18 19 20 21
22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards