Alla inlägg den 13 april 2010

Av Hanna - 13 april 2010 17:19


...men ändå glad...Vi har fått leveransbesked om huset. Det blev inte 19 veckors väntetid. Det blev 21. *suck* Vårat hus kommer börja byggas v 36. Det känns trist att det dröjer så, men man får väl trösta sig med att det är populära hus som många beställt och att det är därför man får vänta. Varje hus byggs ju till en specifik kund,ingen löpande band-tillverkning liksom. Så....den som väntar på nåt gott....väntar alltid för länge !   Nu har vi iaf ett datum att ta sikte på och nåt att rätta oss och planera efter. Eftersom inflyttning i huset kommer dröja till kanske slutet på december ska vi nog sälja radhuset tidigare och hyra en liten lgh nära byggplatsen istället. Ska bara fundera en gång till om det är värt besväret med en extra flytt......kommer ju spara lite pengar oxå så det ska ju tas med i beslutet. Jisses vad trött jag blev bara jag tänkte på det.


Idag hände en mkt märklig grej när vi var på tandinfon som hölls på Öppna Förskolan. Vi sitter där vid bordet och lyssnar på kvinnan som informerar. Helt plötsligt tittar hon på mig och säger att...


"det vore ju bra om du inte lät ditt barn få samma dåliga vanor som du har".


Jag blir lite ställd och frågar vad hon menar....och får till svar att jag ju dricker läsk mitt i veckan. Hon pekar på en flaska Pepsi som står på bordet.


"Eeeh...den är inte ens min, och även om den vore det så skulle jag inte låta Lilla E dricka av den. Jag är noga med vad han äter och dricker, dessutom så är det sällan som jag själv ens dricker läsk mitt i veckan..."

 

Hon hasplar ur sig ett "ursäkta" och fortsätter prata om vikten av goda vanor och så vidare. Jag kände mig påhoppad ! Dessutom var hon dålig på att prata inför folk, sa bara sånt som man redan vet och hon sabbade liksom allt när hon uten förvarning och med en tråkig och mkt menande ton vräker ur sig det där. Vi fick med oss en tandborste därifrån, det var väl det bästa med hela skiten.


Nu blev jag på lite dåligt humör igen. Ska ta och göra lite nytta så jag kan slappa sen i kväll. Hej ! // H

Av Hanna - 13 april 2010 07:10


...och är lediga på en tisdag ! Vi ska på Tandinformation på ÖF efter lunch, kanske inget man behöver ta en heldag för egentligen men om man vill mysa lite extra så....passar man på. Så klart ville Lilla E vakna tidigt och kliva upp redan kl 06.00, men vi lyckades ligga kvar och kolla lite på Bolibompa så lite kunde vi dra ut på att ta oss ur sängen. Gjorde en snabb pottsittning/morgonkissning och sedan en liten flaska välling. Lilleman käkade den i sängen medan jag mös lite till (trött idag) och sedan har han tittat i sin traktorbok medan jag surfar lite och kollar vad som hänt medan vi sov. Snart har han väl vaknat till så pass att han vill ner och leka där i stället. Då blir det även dags för dusch och riktig frukost. Sen får vi se vad vi hittar på, om vi drar på ÖF lite tidigare och käkar lunchen där eller nåt annat. Tjusningen med lediga dagar !!


Igår var vi i väg och köpte/hämtade gärsgårdsvirke. Det tog en timme att lasta på alltihop och det känns i ryggen idag, det var ca 140 stolpar och 180 slanor. Släpvagnen (vi har en bred vagn, typ biltrailer) var precis max-lastad och det gick tuuungt att dra hem det. Men vi klarade det på ett lass och det var ju skönt eftersom vi fick åka några mil för att hämta det. Nu ska bara sommarens jobb planeras in, det är ju M som kan det där med att sätta upp den, men jag ska göra mitt bästa för att hjälpa till. Hjälps man åt och jobbar på så blir det ganska fin timpenning och en hyfsad extraslant in på kontot. Det här virket motsvarar i vinst ungefär samma kostnad som den extra isolering vi har valt till husgrunden. Inte så tokigt !


För övrigt så verkar solen skina idag igen, så det blir nog promenad åt båda hållen när vi ska iväg. Funderar på att vända vagnen idag (Lilla E har ju hittills åkt vänd mot den som kör) eftersom han är så nyfiken och håller på att vrida huve't ur led när han hör en bil eller nåt annat som låter så är det nog lika bra. Han kommer nog gilla det, men jag kommer tycka att det är trist att bara se suffletten eller hans bakhuvud. Han är ju mitt promenadsällskap som jag pratar med och gör grimaser åt.   Vi har visserligen funderingar på att köpa en ny vagn som är lite mindre också och då blir det ju framåtvänt i vilket fall....men tillsvidare får Emmaljungan duga, den är kalasbra ! Mkt nöjd med det köpet. Tokgillar färgen och mönstret i suffletten. Älgar. Hi hi....pappan som valde.




Hoppas att ni får en bra dag ! Njut varje minut ! // H


Presentation

Senaste inläggen

Länkar

Bloggar jag läser....

Tidigare år

Besöksstatistik

Kategorier

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards