Alla inlägg under juni 2009

Av Hanna - 24 juni 2009 11:40


Åh, precis när jag somnat till vid 23-tiden i går kväll så vaknade lilleman och kunde inte somna om.....förrän kl 04.00 !! Han var ledsen och orolig, grät och ormade omkring i sängen. Ingenting hjälpte....jobbigt att inte veta vad som är fel eller hur man ska hjälpa. Provade lite välling, och även en alvedon eftersom hans tandkött i nederkäken är helt vitt och svullet/knöligt.  NU måste det väl ändå vara tänder på g !?!?! Det är mormors gissning som hon skulle sätta pengar på om det blev vadslagning om saken.  Han fick ligga hos mig och gosa medan vi försökte hitta sätt att komma till ro. Kanske är han även trött i kroppen efter de senaste dagarnas intensiva krypträning. Växt- & träningsvärk, utvecklingsfas ? Alternativen är många och vi hoppas det går till sig snart.


Solen skiner idag med och vi sitter i uterummet, det är perfekt. Varmt och gott och så undviker vi det direkta solljuset för Lilla E's del. För min del räcker det ju nästan att vara i värmen så kommer solbrännan, är jag för mkt i solen blir jag ju överbrun á la solarietant, så även för mig är detta ett bra alternativ. Vi njuter i fulla drag. Hoppas att sommaren är här för att stanna.


Nu är det dags för lunch och sedan en sväng på pottan. Tjingeling ! // H

Av Hanna - 23 juni 2009 13:55


Min son kryper. Han har ju stått på alla 4 länge, gungat och liksom känt sig för, men idag var det dags. Han satte helt enkelt igång att krypa. Nu har han tränat en stund och det börjar redan gå fortare. Snart är det full fart på lillkrypet mitt ! Från att kråla till att krypa, nu är det gjort ! <3


Idag har vi varit inne på byn (som det så fint kallas här i Strömsund) och handlat lite med mamma. Tog även en promenad över bron till Dollarstore, mest för att lilleman skulle få ta sin förmiddagslur under tiden vi gick. Kikade lite därinne och lyckades givetvis bränna en hundring på lite allt möjligt...Sedan åkte vi hem och käkade lunch och kom på att vi kunde krypa ! =) Nu ligger den lille hjälten och sover em-lur och jag dricker kaffe och surfar lite, kollar bloggar och facebook. Ska kanske börja på en av böckerna jag lånat oxå.....njuta av lugnet här i uterummet. Det är min absoluta favoritplats just nu....


Här över gick vi idag, mot Dollarstore !


Hoppas att ni mår lika gott som vi. Hej Svejs ! // H

Av Hanna - 22 juni 2009 20:18


Har blivit utmanad av Erika såg jag nu....antar utmaningen och serverar här en massa nyttigt vetande om mig... =)


Vad heter du i mellannamn: Maria

Har du några syskon: 1 storasyster & 1 lillebror

Vart går drömresan: Afrika

Vart går mardrömsresan: Det vet jag inte...

Favoritmat: Pappas potatissallad & grillat älgkött (säsongsrelaterad favorit)

Mat du absolut inte äter: Får-, lamm- & getkött 

Favoritämnet i skolan var: Idrott

Tråkigaste ämnet i skolan var: Svenska

Vilken hushållssyssla är den tråkigaste: Putsa fönster

Skostorlek: 37-38

Nämn 1 skådespelare du gillar: Johnny Depp

En film alla borde se: Oj...vet inte... *skäms*

Drömyrket är: Vet inte det heller...men nåt där man träffar mkt folk iaf..

Ett yrke jag aldrig skulle kunna ha: Tandläkare

Detta irriterar mig: Busschaufförer som kör fort !

Detta gör mig glad: Familj & Vänner <3

Vilken är din favorit bland Astrid Lindgrens karaktärer: Emil i Lönneberga



Favoritmotto: "Ät medan det finns, sen är det slut"  Tycker det är så bra....kan bli så trött när man är bortbjuden till exempel och det bara gaggas om att maten kanske inte kommer räcka....visst det är ju aldrig kul om maten tar slut...men det är väl trevligare om man äter och är glad !? Tar det slut så gör det och då får man lösa det då... =) Det är ju även ett bevis på att man lagat god mat....



Utmanar:

Helena

Marie

Camilla



Nu är det ju kväll, dagen har varit bra. Kom en liten regnskur och rensade luften för en stund sen. Nu är det fräscht och friskt igen. Saknar M, ska ringa till honom och kolla hur det går med gärsgårdsjobbet.


Trevlig kväll på er ! // H

Av Hanna - 22 juni 2009 15:37


Undrar om det är nåt oväder på gång inför kvällen, det är nämligen en miljard myggor som surrar och kryper på en...så mkt brukar det ju inte vara när det är såhär fint väder i vanliga fall.... Skit-djur !!!



Nu ska jag duka och förbereda middagen, det blir sillsallad och färskpotatis. Mums ! // H

Av Hanna - 22 juni 2009 10:45


Befinner mig hemma hos min mamma. Lilla E och jag bestämde oss för att ta lite sommarlov denna vecka och passa på att vara här medan käraste M jobbar. Han kommer jobba både dagar och kvällar ett tag framöver då han ska sätta gärsgård ute i Åkeräng. Vädret är superduperfint, går runt i kort tunika och solar benen. Även igår var det stekvarm sommarsol så vi njuter i fulla drag. Midsommarhelgen var jättebra, kom hit till mamma igår kväll, var ju hos pappa i stugan från tors-sön. Lägger nog in bilder från helgen senare, just nu vill jag bara vara ute och må gott.



Hoppas att ni haft en underbar helg och att solen skiner på er !! Kram // H


Av Hanna - 18 juni 2009 12:53


Japp, om ett tag åker vi upp till pappa och firar midsommar i hans stuga. Det är i skogen....så inget bloggande på några dar. Har haft en hektisk förmiddag, med packande och grejande inför resan. Dessutom har vi haft besök av min mamma & R en stund. Nu ska vi fixa det sista så att vi kan åka sen när M kommer hem och vi har packat i bilen.


GLAD MIDSOMMAR PÅ ER ALLESAMMANS !!



Kram från oss ! // H

Av Hanna - 18 juni 2009 00:02


Vilken kväll, den har gått superfort och vi har fått en massa gjort. Tvättat kläder, lagat 2 olika rätter till Lilla E ( totalt 10 burkar), städat vardagsrummet riktigt noga och påbörjat packningen för helgen. Allt detta sedan kl 20.00, dvs efter att vi lagt den lille. Vi gjorde helt enkelt så att vi bäddade ner honom i vagnen och så fick han sova ute. Kalasbra, för då kunde vi röja på här inne utan att störa honom. Rullade in vagnen och la över honom i sin säng nu när käraste M gick och la sig för natten.  Jag ska alldeles strax krypa ner jag med, men min vana trogen "måste" jag ju göra ett snabbt inlägg här först. Känns iaf väldigt bra att ha städat och tvättat innan vi åker upp till pappa/morfar för att fira midsommar i hans stuga. Roligare att komma hem då. Iofs kanske jag & Lilla E stannar hos mamma/mormor på söndag kväll när vi är på väg hem igen. Tänkte vara hos dem några dagar och umgås. M jobbar ju ändå på dagarna och sen ska han ju sätta gärsgård några kvällar, så honom kommer man inte se så mkt av... Men det är inte helt 100 ännu om vi ska vara hos dem eller inte, tänkte höra med dem i morgon om de är hemma til veckan...


Under dagen har vi som planerat varit och handlat till helgen samt hunnit med ett besök på Öppna Förskolan. Bra dag, extra bra blev den på eftermiddan när solen kom fram ordentligt ! Vi satt ute på filten och käkade picnic-middag och bara njöt av att faktiskt kunna göra det ! Gott och mysigt.


Nu ska jag knoppa. Åter i morgon. Hej & Godnatt ! // H

Av Hanna - 17 juni 2009 09:56


Så är det, ikväll är det inget Grey's Anatomy och det är helt sjukt störande tycker jag ! Förra avsnittet var ju så läskigt spännande och sorgligt så man vill ju bara se meeeera !! Men såklart var det ju säsongsavslutning, så man måste vänta till efter sommaren för att få se fortsättningen. Gaaah ! Trots att jag verkligen vill SE fortsättningen NU, så kommer jag vackert vänta, inte försköka komma över nedladdade avsnitt. Lite av charmen med att följa en serie ligger ju i att just vänta på näst avsnitt....sen kanske EN HEL SOMMAR är lite väl länge....men men... ;-)



Idag tror jag att vi går på Öppna Förskolan efter lunch, sedan ska vi åka och handla inför midsommar. Säkert ska halva stans befolkning oxå göra det idag så det lär ju vara urplockat och folktrångt i affärerna. Men så blir det när man inte fått det gjort tidigare.


Vi hörs folkens. Nu ska jag gosa med min lilleman, han verkar vara lite trött... // H

Presentation

Senaste inläggen

Länkar

Bloggar jag läser....

Tidigare år

Besöksstatistik

Kategorier

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards